Vy-logo

NSB og Nettbuss blir Vy

Verden rundt oss er i endring og vi fornyer oss. Nå samler NSB-konsernet tog- og bussvirksomheten i Norge og Sverige under en ny, felles merkevare: Vy. Målet er at vi skal bringe deg dit du vil, fra dør til dør. Å reise miljøvennlig skal være enkelt med Vy.

NSB-konsernet kjører tog og buss i Norge og Sverige, og har Norges største busselskap, Nettbuss. Nå kobler vi tog- og bussvirksomheten vår tettere sammen, utvikler nye løsninger og gjør det enklere å velge en miljøvennlig reise. For å lykkes med dette trenger vi en ny, felles identitet. 

Norges Statsbaner er ikke lenger et dekkende navn på virksomheten vår. NSB er nå et av flere selskaper som konkurrerer om å kjøre tog. Vi eier ikke skinnene, signalanleggene, stasjonene eller togene, men vi jobber hver dag for å gi kundene våre en god reise. Et nytt navn skal styrke konkurransekraften vår både i tog og buss.

Navnet Vy

Navnet Vy er skandinavisk og betyr utsikt og oversyn, og brukes om å ha ambisjoner – store vyer. For oss betyr det å ha vyer at vi har ambisjoner om å skape fremtidens transportløsninger. Samtidig er høy kvalitet og punktlighet på våre tog- og bussreiser alltid første prioritet, og vi skal gjøre alt vi kan for at din reise med oss skal bli enda litt bedre.

Fra dør til dør

Ny teknologi gjør at vi kan tilby nye og fleksible løsninger til deg som kunde, slik at du kan reise effektivt fra dør til dør, og ikke bare til og fra holdeplassen eller stasjonen. Vi jobber med løsninger som gjør at du kan søke frem og kjøpe buss- og togbilletter på samme nettsted og i samme app, og reise hele veien med oss. Å reise miljøvennlig skal være enkelt, enten det er på skinner, i busser, i el-biler mange kan dele eller noe som ikke er tenkt ennå. Det er bra for deg, for samfunnet og for miljøet.

Skal vi lykkes med å få ned klimautslippene, må vi lage flere miljøvennlige løsninger. Vi har blant annet satt oss som mål å gjøre det enklere for folk å bo i Oslo uten egen bil. Et eksempel er vår satsning på 250 elektriske bybiler i Oslo, hvor du ved å laste ned appen Din Bybil kan se hvor nærmeste bil befinner seg, låse den opp og kjøre dit du vil.

Synlige endringer tar tid

For deg som kunde vil det ta tid før alt er på plass og endringene vil gradvis bli synlige. Du vil etter hvert se oppdatere nettsider og apper, endret utseende på tog og busser og møte våre medarbeidere i nye uniformer. Og kanskje viktigst av alt: Vi vil utvikle helt nye løsninger som vil gjøre reisen din enklere.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen om bord. Velkommen til Vy!