Vær smart, kjøp billett på forhånd

Reiser du fra en stasjon med billettautomat og kjøper billett på toget koster det kr 40,- ekstra. Ombordtillegg gjelder per betalende reisende, og hver reisende dersom dere reiser som gruppe.

Du må betale ombordtillegg selv om du ikke har fått kjøpt billett på grunn av fullt tog eller køer ved automat eller luke. Ombordtillegget gjelder for alle billettyper og kunder, med noen unntak:

Ombordtillegget gjelder ikke for honnørreisende, blinde, svaksynte eller personer med en funksjonshemming som gjør at de ikke kan benytte automat. Ombordtillegg kreves heller ikke av barn som reiser i følge med reisende som betaler honnør, kreves heller ikke for hundebillett eller hvis du reiser fra en stasjon uten billettautomat.

Det er både enkelt og effektivt å kjøpe billett før reisen i stedet for på toget. Her kan du lese mer om hvordan du gjør dette i NSB appen, på nsb.no eller på en billettautomat.

Stasjoner hvor tillegget gjelder fra

Under nsb.no/stasjoner finner du mer informasjon om mulighetene til å forhåndskjøpe billett på din stasjon. På stasjonene hvor det er billettautomat kommer et tillegg på kr 40,- per reisende dersom billetten kjøpes om bord.

For reisende i Oslo og Akershus

Ruters tilleggsbillett kan ikke kjøpes om bord i tog. Tilleggsbilletten kjøper du på NSBs app, eller på billettautomaten dersom du har reisekort.

For mer informasjon om Ruters billetter og tjenester, les mer her.