Kjøp periodebillett

Reiser du på Østlandet og i Hordaland, kan du på visse strekninger kjøpe 7 og 30 dagers elektronisk periodebillett på nsb.no. Reisende i Rogaland kan kjøpe elektronisk periodebillett i NSB-appen eller periodebillett på reisekort hos Kolumbus.

Er periodebilletten utgått?Forny billetten din her
Har du ikke et reisekort?Bestill reisekort

Periodebillett

  • Plass i NSB Komfort kan kjøpes som tillegg per måned, eller per enkeltreise.
  • Med periodebillett kan du parkere rimeligere på stasjoner med egne parkeringsplasser for pendlere. Les om pendlerparkering hos banenor.no.
  • Har du en gyldig NSB periodebillett og skal reise på andre strekninger enn du reiser til daglig, får du 20 prosent rabatt på alle togavganger (gjelder ikke innenfor Ruter sone i Oslo og Akershus). For å benytte denne rabatten må du kjøpe ordinær voksenbillett og oppgi at du har kundekort («Voksen med kundekort») og deretter oppgi kundenummeret ditt. 
  • Har du en gyldig billett som gjelder i en eller flere soner i Oslo og Akershus, kan du forlenge din reise med tilleggsbillett. Dette gjør du på våre billettautomater.
  • NSB periodebillett er personlig, og kan ikke benyttes av andre.
  • Periodebilletten gjelder for reise i begge retninger på valgt strekning, og for et ubegrenset antall reiser innenfor billettens gyldighetsperiode.
  • I tilfeller der Bane NOR utfører nødvendig vedlikehold av infrastrukturen vil NSB tilby alternativ transport mens arbeidene pågår. Dette gir ikke rett til refusjon av periodebilletten - se NSBs transportvilkår § 2A.

 

Med appen kan du kjøpe billett når som helst og hvor som helst. Du får kjøpt 24-timers (kun Oslo-Akershus), 7-dagers, 30-dagers og 365-dagers periodebilletter, enkeltbilletter, Minipris og tilleggsprodukter om bord (f.eks. oppgradering til NSB Komfort).

Last ned NSB app

Du kan kjøpe 7 og 30 dagers periodebillett og enkeltbilletter på reisekort. Billettene kjøper du på nsb.no og på våre billettautomater. Enkeltbilletter er tilgjengelig innenfor Oslo og Akershus (Ruter) og er for deg som skal reise samme dag.

Når du har kjøpt en billett på reisekortet må den aktiveres for å være gyldig. Før du går om bord i toget må du aktivere din billett. Dette gjør du på en NSB kortleser eller en NSB billettautomat. NB: Hvis du reiser i sone 1 og reisekortet ditt inneholder reisepenger, må du aktivere periodebilletten din på en NSB billettautomat.

Hold kortet midt i og tett inntil symbolet på kortleseren. Følg med i displayet:

  • Grønt lys: Gyldig billett.
  • Gult lys: Det pågår en oppdatering på kortet. For å aktivere en billett, legg kortet på én gang til.
  • Rødt lys: Ugyldig billett.

Etter at billetten er lastet opp på kortet må den aktiveres. Det gjør du ved å legge kortet på kortleseren en gang til.