Reise med kjæledyr

Dyrene som får bli med på tog er hund, katt, gnagere i bur, burfugl og små skilpadder. Akvariefisk kan medtas så lenge de er forsvarlig pakket. Andre dyr er ikke ønsket på toget. Eksempler på dyr som ikke er ønsket er insekter, edderkopper, krypdyr/reptiler og amfibier.

Førerhund

Førerhund for blinde og svaksynte som har offentlig godkjenning reiser gratis med NSBs tog når den er i tjeneste. Dette forutsetter at den er utstyrt med sele og håndtak for den svaksynte. Førerhund under opplæring (sammen med trener) reiser gratis når den er utstyrt med sele og håndtak.

Billetter og reise

Det er et begrenset antall plasser for kjæledyr på hver togreise. Plassene finnes i egne merkede områder og det kan derfor være flere dyr i området samtidig. Dersom du reiser i tog med stor hund (skulderhøyde over 40 cm), betaler du hundebillett for den (50% av en ordinær voksenbillett). 

Dersom du reiser med en liten hund (skulderhøyde under 40 cm), betaler du ikke for hunden. Den må da ligge på gulvet foran føttene dine. Dette gjelder både i tog med og uten plassreservering.

Hunder og andre dyr kan ikke tas med på NSB Komfort, NSB Sove, NSB Kafé, NSB Familie og i Dyrefri sone. Det er unntak for førerhund og servicehund som er tillatt i NSB Komfort, NSB Sove, og i NSB Familie i tilknytning til bestilt rullestolplass. 

Hunder fra Norske Redningshunder

Hunder som trenes i Norske Redningshunder og skal på kurs eller er i tjeneste, reiser gratis med NSBs tog. Det vil si når den er merket med merketrekant. Gyldig medlemskontingent i Norske Redningshunder må også fremvises.

Reise med dyr til eller fra Sverige

Vi gjør oppmerksom på at dersom du skal reise til eller fra Sverige med dyr, er det viktig at du på forhånd setter deg godt inn i reglene til tollvesenet slik at du unngår at dyret blir satt i karantene.

Hunder må ha ID-merke, eget pass og dokumentert behandling mot revens dvergbendelorm. Behandlingen mot bendelorm skal være gitt av veterinær, senest 24 timer før hunden passerer grensen over til Norge. Veterinæren skal dokumentere behandlingen i hundens pass. Kravene gjelder også for deg som bare skal på dags- og helgetur til Sverige.

Priser for hund på tog:

  • For hunder med skulderhøyde over 40 cm er prisen 50 % av en ordinær voksenbillett. Billett kjøpes her på nsb.no
  • Hunder med skulderhøyde under 40 cm reiser gratis sammen med deg.