NSB Underholdning

Bredt utvalg av dagens aviser og to nye lydbøker hver måned

I underholdningsappen finner du et bredt utvalg av dagens aviser og to nye lydbøker hver måned som du kan laste ned dersom du har kjøpt billett i NSB-appen eller via profilen din på nsb.no. Om du har kjøpt enkeltbillett eller periodebillett spiller ingen rolle. Lydbøkene varierer mellom krim og skjønnlitteratur av nyere dato, eller klassikere av norske forfattere.

I tillegg finner du podkaster, kart og reiseguider som du kan laste ned selv om du ikke har gyldig billett. Husk å laste ned innhold før du tar toget, da nettdekningen om bord dessverre ikke alltid er god nok.

Last ned til iOS    Last ned til Android

Her er januarnyhetene i NSB Underholdning:

Månedens bok – «Det som aldri dør» av Øistein Borge

I Øistein Borges kritikerroste krimdebut, «Den syvende demonen», ble vi kjent med kriminaletterforsker Bogart Bull. Bok nummer to er i følge VG enda bedre enn den første, og de trillet en femmer på terningen. Denne gangen skal vi til Nord- Irland hvor Bogart blir involvert i etterforskningen av drapet på to nordmenn.

Månedens bonusbok - «Ensomheten i Lydia Ernemans liv» av Rune Christiansen

Denne boken ble tildelt Brageprisen i 2014, og flere medier hyller den som nærmest perfekt. Forfatteren skriver om Lydia Erneman som har vokst opp som enebarn på et småbruk i Jämtland, men som utdanner seg til veterinær og flytter til Norge. Romanen er «bemerkelsesverdig, nostalgisk og fortrøstningsfull», skriver forlaget Oktober. 

Månedens barnebok - «Brune» av Håkon Øvreås

«Om dagen er Rune Rune, men om natten er Rune Brune - superhelten som ikke er redd for noen ting»Slik omtales hovedpersonen i denne boken, en moderne norsk klassiker for barn, som handler om vennskap og mot, savn og superheltkrefter, døden og andre plageånder. Boken vant Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2014, og leses av skuespiller Kim Haugen.

Podkast: Lytteopplevelser på toget og i sofaen

I underholdningsappen tilbyr vi blant annet Aftenpodden, en av landets mest populære podkaster, som gir deg de mest engasjerende sakene innen politikk og samfunn.

Kos deg med nye magasiner

Nå ligger nyeste utgave av disse magasinene tilgjengelig i underholdningsappen, som du kan kose deg med om bord eller i sofaen:  

  • Mat fra Norge - et magasin om lokalprodusert mat og drikke
  • Hyttemagasinet - et magasin fylt av inspirerende og nyttig hyttestoff
  • Aftenposten Innsikt - et aktualitetsmagasin med bakgrunn, analyser og meninger

Last ned aviser

Du kan også laste ned ferske aviser i underholdningsappen. Velg mellom Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen, Finansavisen, Vårt Land, Morgenbladet og eAviser fra de største byene – Adresseavisen, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad, Rogalands Avis og Bergens Tidende. I tillegg finnes det en rekke magasiner for liten og stor.

Slik kommer du i gang

  • Kjøp billett i NSB-appen eller registrer din profil og kjøp billett på nsb.no
  • Last ned NSB Underholdning fra App Store eller Google Play
  • Åpne underholdningsappen og bruk samme e-postadresse og passord som når du registrerte din profil på nsb.no eller i NSB-appen