NSB Underholdning

Bredt utvalg av dagens aviser og to nye lydbøker hver måned

I underholdningsappen finner du et bredt utvalg av dagens aviser og to nye lydbøker hver måned som du kan laste ned dersom du har kjøpt billett i NSB-appen eller via profilen din på nsb.no. Om du har kjøpt enkeltbillett eller periodebillett spiller ingen rolle. Lydbøkene varierer mellom krim og skjønnlitteratur av nyere dato, eller klassikere av norske forfattere.

I tillegg finner du podkaster, kart og reiseguider som du kan laste ned selv om du ikke har gyldig billett. Husk å laste ned innhold før du tar toget, da nettdekningen om bord dessverre ikke alltid er god nok.

Last ned til iOS    Last ned til Android

Her er marsnyhetene i NSB Underholdning:

Månedens bok – «Hvis helvete var av is» av Bernard Minier

Vi møter kriminalførstebetjent Servaz som blir kalt ut til et grotesk og uvanlig funn. På 2000 meters høyde, i et isøde i Pyreneene, er det hengt opp en hodeløs hest. Når det senere blir gjort et lignende funn, bare at offeret er et menneske, starter marerittet. Da denne boken kom i 2017 ble det trillet flere seksere på terningen, og Adresseavisen beskrev den som «Iskaldt besettende».

Månedens bonusbok - «Kvikksand» av Henning Mankell

Kvikksand ble påbegynt av Mankell etter at han ble diagnostisert med uhelbredelig kreft, og han rakk å fullføre den før han gikk bort i 2015. Selv har han beskrevet boken med følgende ord: «Kvikksand er ikke en bok som handler om død og undergang, men om hva det innebærer å være et menneske. Jeg forteller om kjærlighet og sjalusi, om mot og redsler. Om hvordan det er å leve med en dødstruende sykdom.»

Månedens barnebok - «Brune» av Håkon Øvreås

«Om dagen er Rune Rune, men om natten er Rune Brune - superhelten som ikke er redd for noen ting». Slik omtales hovedpersonen i denne boken, en moderne norsk klassiker for barn, som handler om vennskap og mot, savn og superheltkrefter, døden og andre plageånder. Boken vant Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2014, og leses av skuespiller Kim Haugen.

Podkast: Lytteopplevelser på toget og i sofaen

I underholdningsappen tilbyr vi blant annet Da!, hvor Kari Slaatsveen og Håkon Gundersen fråtser i Morgenbladets arkiv i kjent underfundig stil.

Kos deg med nye magasiner

Nå ligger nyeste utgave av disse magasinene tilgjengelig i underholdningsappen, som du kan kose deg med om bord eller i sofaen:  

  • Mat fra Norge - et magasin om lokalprodusert mat og drikke
  • Hyttemagasinet - et magasin fylt av inspirerende og nyttig hyttestoff
  • Aftenposten Innsikt - et aktualitetsmagasin med bakgrunn, analyser og meninger

Last ned aviser

Du kan også laste ned ferske aviser i underholdningsappen. Velg mellom Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen, Finansavisen, Vårt Land, Morgenbladet og eAviser fra de største byene – Adresseavisen, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad, Rogalands Avis og Bergens Tidende. I tillegg finnes det en rekke magasiner for liten og stor.

Slik kommer du i gang

  • Kjøp billett i NSB-appen eller registrer din profil og kjøp billett på nsb.no
  • Last ned NSB Underholdning fra App Store eller Google Play
  • Åpne underholdningsappen og bruk samme e-postadresse og passord som når du registrerte din profil på nsb.no eller i NSB-appen