6 av 155 turer
Foto: Eirik Qverneland
Ryfylkeheiane

Gauselturen

Du finner rytmen til togets taktfaste sang i togskinnene ut fra Gausel stasjon. Gangfarten forbi Frøystad gård og ned til sjøen er det ingen som kan si noe på. Vel framme kan du nyte et forfriskende bad eller utsikten utover Gandsfjorden med båtliv og beitende sauer på Gauselholmen.

Du forlater strandkanten en stund, og vandrer gatelangs i Gauselvågen med Dobbeltsporet som nærmeste følgesvenn. Ned til sjøen går du gjennom villastrøket ved Gauselstraen og glade måkeskrik ønsker deg velkommen til idylliske Boganesvågen.
 
Aktivitet og lek kan du ta deg tid til i Jåtten bydelspark, før du tråkker videre forbi Viking stadion og oppover grøntdraget langs Austtunveien. Du runder NATO og følger Gamle Godesetvei inn på historisk grunn. Nabogatene bærer navn som minner deg på de mange arkeologiske funnene som er gjort her.
 
Turveien leder deg videre oppover mot grønne Husaberget, og på toppen kan du ta en velfortjent hvil på koselige Gausel Fritidsgård. Lett går du nedover forbi Gausel skole og ned Dykjelbakken. Togfløytene jubler deg inn til målgang – du er i rute og klar for neste tur.

Turen er en av 52 hverdagsturer i Stavanger - et samarbeid mellom park og vei i Stavanger kommune og Stavanger Turistforening.
Vis på kartLes mer på UT.no
Område:
Ryfylkeheiane
Vanskelighetsgrad:
Enkel
Passer for:
Voksne, barn, senior
Varighet:
1 time
Lengde:
6,5 km
Type tur:
Fottur
Anbefalt turperiode:
Hele året