Raumabanen

Raumabanen går fra Åndalsnes til Dombås og er kjent som en av Norges vakreste og villeste jernbanestrekninger. Raumabanen tar deg gjennom den naturskjønne Romsdalen til berømte naturattraksjoner som Trollveggen og Kylling bru. Hele turen tar 1 time og 40 minutter.

En tur med Raumabanen er en fin avstikker om du reiser med Dovrebanen mellom Trondheim og Oslo. De to banene har forbindelse på Dombås. Om sommeren er turen med Raumabanen guidet.

Kart og stoppesteder på Raumabanen

Raumabanen stopper på følgende stasjoner mellom Dombås og Åndalsnes:

Dombås stasjon
Lesja stasjon
Lesjaverk stasjon
Bjorli stasjon
Åndalsnes stasjon

På Dombås er det forbindelse med Dovrebanen til Oslo eller Trondheim.  

Rutetider på Raumabanen

Raumabanen har hyppige avganger minst fire ganger i døgnet fra både Dombås og Åndalsnes. Her finner du rutetider og trafikkinformasjon for strekningen:

Dombås - Åndalsnes     Åndalsnes - Dombås  


Skal du reise en annen strekning på Raumabanen kan du søke opp togtidene i vår rutetabell .

Reisemål og attraksjoner langs Raumabanen

Togene på Raumabanen har store panoramavinduer slik at du kan nyte den flotte utsikten.

Hele strekningen er på 114 kilometer og har en høydeforskjell på 644 meter. Du kjører gjennom seks tuneller, blant annet den 1340 meter lange Stavem Vendetunell. Toget følger Rauma elv store deler av turen. 

Kylling bru

Med Raumabanen krysser du 32 broer, deriblant den berømte Kylling bru som krysser Raumaelva. Kylling bru er Norges mest fotograferte bro og en arkitektonisk perle. Det tok ti år å bygge broen som er bygget av granitt fra fjellet like ved.   

Trollveggen

Trollveggen er Europas høyeste loddrette fjellvegg på hele 1000 meter. Trollveggen er et mektig syn fra togvinduet. Fra bunnen av dalen og opp til toppen av Trollveggen er det nesten 1800 meter. 

Guidet tur om sommeren

Fra juni til august får du en ekstra opplevelse på Raumabanen:

  • På de mest spektakulære stedene vil toget kjøre ekstra sakte
  • På berømte Kylling Bru og ved Trollveggen vil toget kjøre sakte slik at du får mulighet til å fotografere
  • Du får guiding over høyttaler
  • Du får kart over reisen med informasjon om opplevelsene underveis

Ta toget til Bjorli skisenteret om vinteren

Bjorli er et eldorado for vintersportsentusiaster, og kjent for store snømengder fra tidlig høst til påske. Skisenteret ligger ca 1 km fra Bjorli stasjon på Raumabanen 

Reis videre til Ålesund   

Fra Åndalsnes er det flere daglige bussavganger til Jugendbyen Ålesund. Bussene har god korrespondanse med Raumabanen.  Les mer på Visit Åndalsnes .

Rundtur med Raumabanen – Fjord Tours

Om sommeren arrangerer Fjord Tours en spektakulær rundtur som inkluderer Raumabanen, cruise på Geirangerfjorden, tur med Hurtigruten og togtur med Bergensbana og Flåmsbana . Turen er på minimum 4 dager og kan startes i Oslo, Bergen eller Ålesund. Les mer om turen Geiranger og Norge i et nøtteskall hos Fjord Tours

Priser og billetter

Klar for å oppleve en av verdens vakreste togturer? Sjekk pris og bestill billett øverst til høyre på siden.