Flåmsbana – en vill og vakker togreise

Flåmsbana er en utrolig togreise som tar deg 20 stupbratte kilometer mellom høyfjellet på Myrdal og fjordbygden Flåm. Flåmsbana er en av Norges største turistattraksjoner og hele turen tar circa en time. Banen går hele året, og har forbindelse med Bergensbanen ved Myrdal stasjon

Flåmsbana_680x400

Flåmsbana er blant de bratteste togreisene i verden på normalspor og har en høydeforskjell på hele 865.5 meter. Turen går gjennom praktfull natur og er et internasjonalt anerkjent turistmål. Reisegiganten Lonely Planet Traveller rangerte Flåmsbana på første plass i kåringen av "The World’s most incredible train journeys 2014".

Kart og stoppesteder på Flåmsbana

Toget fra Myrdal til Flåm stopper på følgende stasjoner:

Myrdal stasjon – Korrespondanse med Bergensbanen (Bergen-Oslo)
Vatnahalsen stasjon
Reinunga stasjon
Kjosfossen stasjon
Blomheller stasjon
Berekvam stasjon
Håreina Stasjon
Lunden stsjon
Flåm stasjon

Rutetider på Flåmsbana

Flåmsbana kjører hele året, men merk at banen har hyppigere avganger i sommerhalvåret.  Her finner du rutetider:

Myrdal – Flåm       Flåm – Myrdal


Opplevelser og attraksjoner langs Flåmsbana

En time med det beste av norsk natur

På turen gjennom Flåmsdalen får du se det ypperste av Norges ville og vakre natur. Turen går via snødekte topper, bratte fjellsider og ville fosser til det flotte fjordlanskapet ved Aurlandsfjorden.   

Kjosfossen

 En av hovedattraksjonene på strekningen er det imponerende fossefallet Kjosfossen. Her stopper Flåmsbana så du kan ta bilder.

Dristig ingeniørkunst

 Flåmsbana er et mesterstykke i norsk ingeniørhistorie. For å klare den store høydeforskjellen er banen delvis lagt i tunnel som går i spiral inn og ut av fjellet.

Rallarvegen

Rallarvegen er en av Norges mest populære og naturskjønne sykkelruter. Den nedre delen av Rallarvegen går parallelt med jernbanen.     

Flåm

Endestasjonen Flåm er en idyllisk bygd innerst i Aurlandsfjorden som er verdt et besøk. I Flåm finner du et godt tilbud av aktiviteter som fjord safari, kajakkpadling, museer og mer.  

Bergensbanen

Flåmbana er en avstikker til Bergensbanen – den vakre jernbanestrekningen mellom Bergen og Oslo. Flåmsbana korresponderer med de fleste togene på strekningen.

Norge i et nøtteskall – Rundturer med Fjord Tours

Fjord Tours arrangerer populære rundturer med tog. Du kan blant annet oppleve Flåmsbana, Bergensbanen og cruise på de vestlandske fjordene i en og samme pakke. Les mer om de populære «Norge i et nøtteskall» turene

Flåmsbana minutt for minutt 

NRK har laget en film som viser den flotte togturen med Flåmsbana minutt for minutt. Se filmen her .

Priser og billetter til Flåmsbana

Klar for å oppleve en av verdens villeste og vakreste togturer ? Sjekk pris og bestill billett her på nsb.no.