Dovrebanen

Dovrebanen tar deg med gjennom praktfullt dal- og fjellandskap fra Oslo til Trondheim. Toget kjører gjennom Gudbrandsdalen og over Dovrefjell. Hele strekningen tar i underkant av 7 timer, og toget har hyppige avganger.

Ta tog fra Oslo til Trondheim! Toget er en komfortabel og enkel måte å reise på, enten du skal reise hele distansen eller besøke et av stedene langs ruten. Tar du Dovrebanen kan du slappe av og nyte naturen under reisen i stedet for å stresse i bilkøer eller innsjekkingskøer på flyplassen. Tar du nattoget kan du sove deg helt frem til reisemålet. Du kan også ta turen i etapper og utforske de flotte stoppestedene underveis.

Kart og stoppesteder på Dovrebanen, strekningen Oslo - Trondheim

Dovrebanen stopper på følgende stasjoner mellom Oslo og Trondheim:  

Oslo S
Lillestrøm stasjon
Oslo Lufthavn Gardermoen 
Hamar stasjon 
Lillehammer stasjon
Hunderfossen
Ringebu stasjon
Vinstra stasjon
Otta stasjon
Dombås stasjon
Hjerkinn stasjon
Kongsvoll stasjon
Oppdal stasjon
Berkåk stasjon
Støren stasjon
Heimdal stasjon
Trondheim S

I Trondheim korresponderer banen med Meråkerbanen og Nordlandsbanen

Rutetider på Dovrebanen

Dovrebanen har hyppige avganger minst seks ganger i døgnet. Her finner du rutetider og trafikkinformasjon for noen av de mest populære strekningene:

Oslo - Trondheim       Trondheim - Oslo
Oslo - Lillehammer       Lillehammer - Oslo
Oslo – Hamar       Trondheim – Oppdal
Oslo - Lillestrøm       Trondheim – Stjørdal


Skal du reise en annen strekning på Dovrebanen kan du søke opp togtidene i vår rutetabell.

Attraksjoner og reisemål langs Dovrebanen

Strekningen Oslo -Trondheim byr på flotte reiseopplevelser, særlig hvis du er glad i naturen, så ta deg gjerne god tid og bruk en ferieuke eller to på turen.

Oslo

Dovrebanen starter i Oslo, Norges hovedstad. Byen er en turistattraksjon med museer, Oslofjorden, kulturtilbud og vakker natur. Les mer om Oslos mange tilbud på Visit Oslo .

Fra Oslo går turen via Gardermoen og oppover Gudbrandsdalen, der du blant annet kan skue utover vakre Mjøsa, Norges største innsjø og Glomma, Norges lengste elv.

Lillehammer og Hunderfossen

Et av de første turistdestinasjonen på veien mellom Oslo og Trondheim er Lillehammer. Lillehammer er et populært turistmål sommer som vinter. Her kan du besøke Maihaugen, Hafjell og de olympiske anleggene. Lillehammer har flust med flotte turområder som egner seg til sykkel, fotturer og skiturer.

Dovrebanen stopper også ved Hunderfossen ved den populære Hunderfossen familiepark . Her er mer enn 50 fartsfylte og morsomme attraksjoner for store og små.

Jotunheimen og Rondane

Toget kjører videre mot Trondheim, opp Gudbrandsdalen, med kulturskatter og avstikkere til fantastiske fjellområder i Jotunheimen og Rondane.

Jotunheimen er Norges mest populære nasjonalpark. Gå tur til Beseggen eller Galdhøpiggen eller prøv rafting i Sjoa .

Rondane har merkede stier som er tilgjengelig året rundt. Her kan du gå flotte fjellturer, gå på ski eller sykle. Du kan også bestige Rondeslottet som er 2178 moh.

Les mer på nasjonalparkriket.no

Dovrefjell

Omtrent halvveis mellom Oslo og Trondheim ligger det ville og fantastiske Dovrefjell. Toget kjører gjennom vakre fjellandskap med moskus, myter og troll. Dovrefjells vakre fjellområder og nasjonalparker er perfekt for fjellturer, sykling, langrenn, fisking, kano og klatring. Du kan gå turer langs den vakre Pilegrimsleden eller forsøke deg på en tur opp Snøhetta.

Ta toget til skibakken - Oppdal, Dombås, Hafjell

Noen av Norges beste skisteder finner du på strekningen mellom Oslo og Trondheim. Toget stopper i skiområdene Lillehammer/Hafjell/Kvitfjell, familievennlige Dombås skisenter og ved populære Oppdal, som har både et stort skisenter og gode turmuligheter.

Laksefiske

Før toget ankommer Trondheim, går toglinjen ned fjellsidene langs den lakserike Gaula. Her kan fiskeinteresserte med fordel sette av flere dager.

Storbyferie i Trondheim

Dovrebanens endestasjon, Trondheim, har mye å tilby. Byen er kjent for sitt rike kulturliv, naturopplevelser i Trollheimen og for den vakre Trondheimsfjorden. Kyss din kjære under Lykkens Portal, nyt utsikten fra Byåsen eller besøk Norges eneste domkirke, Nidarosdomen. Les mer på Visit Trondheim .

Rundtur med Dovrebanen og Fjord Tours

Fjord Tours arrangerer populære rundturer med tog. På turen «Hurtigruten og Norge i et nøtteskall» kan du oppleve Dovrebanen fra Oslo til Trondheim, Hurtigruta, Flåmsbanen , Bergensbanen fra Oslo til Bergen og cruise på de vestlandske fjordene i en og samme pakke.    Les mer om turen Hurtigruten og Norge i et nøtteskall hos Fjord Tours.

Tilbud om bord på Dovrebanen

På Dovrebanen har vi disse fasilitetene om bord:


Priser og billetter

Sjekk pris og bestill billett nederst på siden.