Bergensbanen

Bergensbanen går mellom Oslo og Bergen og kalles gjerne en av verdens vakreste togturer. Hele turen tar ca. 7 timer. Du reiser fra Oslo, gjennom praktfullt fjellandskap til Gol og Geilo - opp Hallingdal mot Finse og langs den mektige Hardangerjøkulen, før du stuper ned mot Bergen.

Bestill din reise med Bergensbanen

 

Toget er en komfortabel og enkel måte å reise på, enten du skal reise hele distansen Oslo - Bergen eller besøke en av destinasjonene langs ruten. Tar du Bergensbanen kan du slappe av under reisen og nyte naturen underveis. Du slipper bilkø, innsjekkingskø, stress og pendling til flyplassen. Velger du å ta nattoget kan du sove deg helt frem til reisemålet.

Stoppesteder mellom Oslo og Bergen

Bergensbanen stopper på følgende stasjoner mellom Oslo og Bergen:

Oslo S
Sandvika stasjon
Asker stasjon
Drammen stasjon
Hokksund stasjon
Vikersund stasjon
Hønefoss stasjon
Flå stasjon
Nesbyen stasjon
Gol stasjon
Ål stasjon
Geilo stasjon
Ustaoset stasjon
Haugastøl stasjon
Finse stasjon
Hallingskeid
Myrdal (knutepunkt for Flåmsbana)
Voss stasjon
Dale stasjon
Arna stasjon
Bergen stasjon

Norge i et nøtteskall - rundturer med Fjordtours

Fjordtours arrangerer populære rundturer med tog. Du kan blant annet oppleve Bergensbanen, Flåmsbana og cruise på de vestlandske fjordene i en og samme pakke. Les mer om de populære «Norge i et nøtteskall» turene .  Vi anbefaler også Fjord Pass® som gir deg opp til 20% rabatt på overnatting og aktiviteter hele året!

Tilbud om bord på Bergensbanen

På Bergensbanen mellom Oslo og Bergen t/r har vi disse fasilitetene om bord:

Alle tog på Bergensbanen har gratis internett hvor du kan starte arbeidsdagen om bord, eller du kan koble av med å surfe. Problemer med en kabelfeil fører dessverre til noe uforutsigbarhet. 

Bergensbanen minutt for minutt

I 2009 feiret NRK Bergensbanens 100-årsdag med å la seerne bli med på turen mellom Oslo og Bergen minutt for minutt – slik bare lokførerne har opplevd den før. Hele filmen kan du se på nrk.no

Rutetider på Bergensbanen

Hele turen mellom Oslo og Bergen tar syv timer, og Bergensbanen har fire avganger i døgnet fra Oslo og fire avganger fra Bergen. Her finner du rutetider og trafikkinformasjon for noen av de mest populære strekningene:

Skal du reise en annen strekning på Bergensbanen kan du søke opp togtidene i vår rutetabell.