Gjøvikbanen

Gjøvikbanen tar deg komfortabelt og sikkert fra Oslo, gjennom Nordmarka og hele veien til Gjøvik. Komfort- og stillevogn er tilgjengelig.

Nye tog er på vei!

I løpet av våren 2018 vil vi bytte ut alle våre gamle tog. Fram til nye tog er på plass kan tilbudet i den enkelte avgang variere noe.

NSB Gjøvikbanen er meget populær blant pendlere. Med toget tar du deg køfritt og raskt til og fra Oslo, også i rushtiden. I Oslo området stopper toget på Grefsen, Nydalen og Kjelsås. Lokaltog stopper i tillegg på Tøyen. Som et eksempel tar strekningen Oslo S - Nittedal omtrent 30 minutter. 

Gjøvikbanen stopper på følgende stasjoner:

Oslo S
Tøyen
Grefsen stasjon
Nydalen stasjon
Kjelsås stasjon
Snippen
Movatn
Nittedal stasjon
Åneby stasjon
Varingskollen
Hakadal stasjon
Stryken (kun i vinterhalvåret)
Harestua
Grua
Roa
Lunner
Gran
Jaren
Bleiken
Eina
Reinsvoll

Raufoss stasjon
Gjøvik stasjon

Du finner også oppdatert trafikkinformasjon her.

Langs Gjøvikbanen finnes det mange muligheter i form av arrangementer, severdigheter etc.

  • Oslo: Ferge til Tyskland og Danmark, Teater, Spektrum etc.
  • Kjelsås: Teknisk Museum
  • Gjøvik: Skibladner til Hamar og Lillehammer, Vitensentret Innlandet, arrangementer i Gjøvik Fjellhall, konserter etc.

Om NSB Gjøvikbanen AS

NSB Gjøvikbanen AS er et heleid datterselskap av NSB AS som kjører på en trafikkavtale med Samferdselsdepartementet frem til desember 2017. Vi trafikkerer strekningen Gjøvik og Oslo S. Vårt mål er å gi deg en hyggelig reise, uansett om du pendler eller reiser i fritiden.

Gjøvikbanen har 90 hyggelige ansatte.

Trafikkinformasjon og billettkjøp for Gjøvikbanen

Har du smarttelefon kan du laste ned NSB appen og få trafikkinformasjon for strekningen Oslo S - Gjøvik i appen. Vi har også en SMS tjeneste. SMS-varslingene fungerer ved å sende START til 2188. For å stoppe varsling sender man STOPP til 2188 (tjenesten er gratis).

Bruk NSB appen eller nsb.no til å kjøpe billett. Du kan også bruke en billettautomat som finnes på en del stasjoner på strekningen. Billett kan også kjøpes om bord.

Priser

  • Gjøvik - Oslo S, Gjøvikbanen 30 dager, Voksen 3195 kr
  • Gran - Oslo S, Gjøvikbanen 30 dager, Voksen 2053 kr
  • Harestua - Oslo S, Gjøvikbanen 30 dager, Voksen 1590 kr

Ungdomsbillett i Oppland
For ungdom under 20 år som ønsker å reise innenfor Oppland, er det sterkt rabatterte priser på Gjøvikbanen. Prisen for ungdomsbilletten er 300 kroner for 30 dager. Ungdomsbilletten kan kun kjøpes gjennom Opplandstrafikk sin mobil-App «Mobillett».

Ungdomsbilletten gir ungdom mulighet til å benytte samme månedskort/periodebillett på busser i regi av Opplandstrafikk innenfor Oppland fylke og på NSB Gjøvikbanen sine togruter på strekningen Gjøvik – Harestua. Billetten kan ikke kombineres med Ruter sine billetter.

Månedskort / Periodebillett for Gjøvikbanen
For deg som reiser mye med NSB Gjøvikbanen, lønner det seg å kjøpe periodebillett.