Vil du få mest mulig ut av dagene? Ta nattoget!

Utsikt fra nattoget
Foto: Sven-Erik Knoff / Visitnorway.com

Publisert:

Med nattog kan du våkne uthvilt og klar for nye opplevelser når du er fremme ved reisemålet.

Skal du reise lange strekninger kan det være ekstra deilig å våkne opp uthvilt neste morgen. Hvis du reiser med tog på strekningene Oslo-Trondheim, Oslo-Kristiansand-Stavanger, Oslo-Bergen eller Trondheim-Bodø er nattog et godt alternativ.

Nattogene har store deler av reisetiden sin på nattestid, slik at du kan sove på toget. På nattoget reserverer du sete som vanlig, og du får utdelt en pakke med pute, pledd, øyemaske og ørepropper. På Sørlandsbanen kan du i tillegg bestille NSB Komfort Natt, da er setet ved siden av deg alltid ledig, du får tilgang på kaffe, te og kakao og en voucher til kafévognen.

For deg som ønsker enda litt mer komfort og som gjerne vil ha en seng for å få kvalitetssøvn, har du muligheten til å bestille sovekupé på togreisen med NSB Sove. Kupéene har to 75 centimeter brede senger, gode madrasser, dyner og puter. I tillegg finnes det håndklær, såpe og drikkevann i kupéen. Det er tillatt med inntil to voksne og to barn i en kupé, men siden sengene er 75 centimeter brede, anbefales det egen seng til barn over 4 år. Det er ikke tillatt med dyr i sovekupéene.

Ane Magelssen og Jonas Lindstad reiste til Trondheim med nattoget, og er veldig fornøyd med opplevelsen.

– Vi valgte nattoget fordi da fikk vi mer ut av den første dagen i Trondheim. Vi skulle bare være der en helg, og ville ha mest mulig ut av helgen, forteller Ane.

Sover godt på tog

Både hun og mannen pendler også med tog til jobb hver dag, så å sove på toget er de vant til.

– Vi sover rett og slett ganske godt på tog begge to, smiler Ane.

Begge synes togturen var behagelig, og det hjalp at det var ganske mørkt og stille i vogna. I tillegg fikk de utdelt pute og pledd.

– Jeg så litt serier på PC-en, men fikk meg noen timer med søvn. Ane sov nesten hele natten, og var våken bare noen få ganger. Vi var våkne og opplagte da vi kom frem, og fikk brukt hele lørdagen til å utforske byen, forteller Jonas.

Enkelt og behagelig

En annen ting de satte pris på med å ta nattoget, var at det var veldig enkelt.

– Det er ikke like mye styr som å ta fly, det er jo bare å sette seg inn og kjøre av gårde. Og det er enklere enn å kjøre bil, fordi man kan bruke tiden på toget til helt andre ting enn man kan i bilen, sier de to og legger til:

– Togturen var behagelig, og vi velger gjerne toget neste gang også.

Tips:

Reiser du med NSB Sove får du tilbud om rabattert pris på frokost på våre samarbeidshoteller nær togstasjonene. Noen av hotellene har også dusjmuligheter. Det er ingen forhåndsbestilling, og du betaler direkte til hotellet. Vis frem billetten din fra NSB Sove og nyt en god start på dagen.

Disse hotellene tilbyr frokost og dusj:

Oslo: Thon Hotel Opera

Stavanger: Clarion Hotel Stavanger

Trondheim: Best Western Chesterfield Hotel