Rena Camping
Foto: Solbakken Media

Topp 3 ting å gjøre på Rena

Publisert:

Blant naturskjønne omgivelser langs den idylliske Rørosbanen finner du Rena. Det lille tettstedet forbindes ofte med vintersport og Birkebeinerrennet, men det yrer også av liv på sommeren.

Visste du at...?

- I Østerdalen er det lang tradisjon for å brygge øl og tettstedet fikk sitt eget bryggeri i 2000. Øl fra Rena Bryggeri kan du få kjøpt i alle lokale butikker i Elverum-regionen og på Rampa Pub på Rena Skysstasjon, som for øvrig kan tilby hele 38 forskjellige typer øl.

- Den ekstra vågale kan ta turen til Østre Æra flyplass hvor det arrangeres fallskjermhopp alle dager været tillater det fra mai til september.

1. Mangfoldige turmuligheter

Langs turstiene kan du ta et dypdykk i områdets rike lokalhistorie. På Rena finnes det nemlig svært mange turmuligheter både til fots og på sykkel i forskjellige vanskelighetsgrader. Her står man bokstavelig talt på dørstokken til Birken, men hvis ambisjonsnivået er litt lavere, anbefales det å ta en sykkeltur i Julussdalen. Denne runden både starter og slutter i sentrum av Rena. Underveis kan du dyppe kroppen i Hemsjøen som har badestrand og tilrettelagt rasteplass. «Julussa» betyr «den lydløse» og området har trolig fått sitt navn etter elva som renner stille. Elvas historie er derimot langt fra stille! Julussa er kjent for sin tømmerfløtingshistorie og i 1927 fikk Julussakonflikten nasjonal betydning da en arbeidskonflikt oppsto mellom organiserte og uorganiserte tømmerfløtere. Det foregikk store demonstrasjoner hvor væpnet politi ble sendt for å holde orden. Heldigvis kom ingen til skade og i ettertid skjøt organiseringen av skogsarbeidere fart.

Sykkelturen er 37,7 km lang og det tar rundt fire timer å fullføre den. Kart og veibeskrivelse finner du her. Hvis du ønsker en litt kortere rute i samme område, er Østersjørunden cirka 23 kilometer lang.

Flere sykkelturer

Flere turtips

2. Sjarmerende kafe til minne om visesanger

Den kjente og kjære visesangeren Vidar Sandbeck (1918 – 2005), var født og oppvokst på Rena. Mange kjenner han kanskje som fast gjest i Søndagsposten på NRK radio og i Barnetimen for de minste. I Åmot kulturhus, midt i sentrum, finner du en hyggelig liten kafe som setter ære på hans minne. Kafeen er et aldri så lite Sandbeck-museum hvor også menyen bærer preg av hans forfatterskap. Kafé Sandbeck går for å være Renas lunsjsted nummer én og kan friste med fantastiske kaker og ferske, påsmurte baguetter og wraps. Hva med å ta med litt påsmurt herfra før du begir deg ut på fiske- eller sykkeltur? For middag kan du også besøke Østerdalen Hotell, som ligger tre kilometer nord for Rena sentrum. Her kan du hver søndag oppleve en rikholdig buffet av varme og kalde retter.

3. Campingidyll for hele familien

Hva med å ta med hele familien på campingtur? Idylliske Rena Camping ligger bare noen hundre meter fra sentrum! Her kan du både leie hytte eller bo i telt. Det store friarealet og lekeplassen gjør campingen til et hyggelig sted for hele familien. Den fiskefrelste kan våkne opp hver morgen med Glomma og Renaelva klukkende rett utenfor campen. Og har du en badeløve i familien kan du i umiddelbar nærhet oppleve Prestsjøen, som har stupetårn og Østerdalens varmeste badevann. 500 meter unna campingen ligger det en idrettsplass med både ballbinge og skatepark.

Les mer:

Dra til fiskemekkaet Rena!

Fiskekort online

Fiskekort sms 

Fiskekort utsalgssteder

Flere artikler