Ta Rørosbanen gjennom ekte norsk villmark

Røros kirke
Foto: CH - Visitnorway.com

Publisert:

Rørosbanen går mellom Hamar og Trondheim gjennom vakker norsk villmark i Østerdalen. Bergstaden Røros, som banen har fått sitt navn fra, er verdt turen alene.

Rørosbanen tar fem timer mellom Hamar og Trondheim og har forbindelser til Dovrebanen på Hamar og Støren, og Solørbanen på Elverum. 

Rørosbanen tar deg gjennom den vakre og ville naturen i Østerdalen til stasjonene Ilseng og Løten, før Elverum og Rena. Hvis du hopper av toget på Rena stasjon kan du for eksempel dra på camping i den flotte naturen, eller hva med en dag i det våte element med fisking? Rena er også startpunktet for Birkebeinerrittene, og tar du toget hit får du en rolig oppladning til konkurransen.

Stopp innom bergstaden Røros

Rørosbanen kjører deretter videre til Steinvik, Opphus, Evenstad, Stai, Koppang, Atna, Hanestad, Bellingmo og Alvdal. Hvis du har lyst til å gå på tur i fjell og juv, er Alvdal et perfekt stopp for deg. I tillegg er Aukrustsenteret verdt et besøk, der du kan oppleve Flåklypa sin familiepark og museum.

Toget på Rørosbanen stopper deretter i Auma, Tynset, Tolga og Os, før bergstaden Røros. Røros er verdt turen alene, og fra togvinduet får du et lite innblikk i det den urnorske naturen rundt har å by på.  Det er noen ting bergstaden er spesielt kjent for, og som du ikke bør gå glipp av om du toger innom. Røros kirke har blitt et slags symbol på bergstaden, og er verdt en titt om du er i området. I tillegg er Rørosmuseet og Olavsgruva naturlige stoppesteder for turister. I Olavsgruva kan du blant annet være med på en times lang vandring, spennende for både liten og stor!

Avslutt med storbyferie i Trondheim

Rørosbanen tar deg deretter nordover gjennom Glomås, Reitan, Ålen, Haltdalen, Langlete, Singsås, Kotsøy og Rognes, før toget passerer Støren. Liker du historie og vakre bygg? Da kan en tur innom Støren anbefales! Den åttekantede Støren kirke er et vakkert syn, den ble bygd i 1817 og er vernet.

Fra Støren tar toget på Rørosbanen deg videre til Melhus, Heimdal og Marienborg, før det ruller inn på Trondheim stasjon. Her kan du tilbringe noen dager på storbyferie, eller for eksempel reise videre med Nordlandsbanen, der du blant annet passerer Polarsirkelen og kan oppleve det spektakulære Nordlyset. Blir du i Trondheim er det en perfekt by for både byliv, shopping og kultur, samt at Nidarosdomen er et vakkert syn!

Nidarosdomen
Nidarosdomen: Trondheim er en flott storby å besøke, uansett årstid. Nidarosdomen er en populær severdighet i byen. Foto: CH - Visitnorway.com

Flere artikler