Derfor bør du hoppe av toget på Steinkjer stasjon

Brygga i Steinkjer
Foto: John Erik Myhr Andersen

Publisert:

Steinkjer i Nord-Trøndelag har mye å by på for hele familien. Bare to timer unna Trondheim finner du en by med mange aktivitetstilbud – både inne og utendørs.

Her er noe av det morsomme du kan få med deg hvis du går av på Steinkjer stasjon:

1. Bystranda

Steinkjer har et stabilt klima, med varme somre. Hva er vel bedre enn å ligge under solen og nyte sydenfølelsen? Pakk piknikkurven og ta deg en tur på den populære bystranda, for tro det eller ei, her finner du ekte sydensand!

2. Dampsaga Bad

Blir det likevel for kaldt i vannet er Dampsaga Bad, med basseng og badeland for både store og små, et godt alternativ. Her kan du leke deg i rutsjebanene, ta en dukkert eller bare kose deg i boblebadet. Hvis du føler deg sporty er gymmen åpen for et aktivt besøk.

3. Lykkeland

Er barna fortsatt ikke mette på lek og moro, så er Lykkeland et supert alternativ. Her kan de ferdes i gøyale og trygge omgivelser. På Lykkeland har de tilrettelagt for aktiviteter som øker kroppsbeherskelsen, bedrer motorikken og stimulerer hjernen – alt i lystbetont møte med andre barn.

4. Steinkjerfestivalen

I slutten av juni arrangeres den årlige Steinkjerfestivalen. På én dag besøker mellom 5 000 og 6 000 mennesker festivalen, og med de mange kjente artistene, er ikke det så rart. Festivalen kan skilte med fire scener og trekker store norske og internasjonale artister. Steinkjerfestivalen er det største –  og et av de viktigste – årlige kulturarrangementene i området. 

5. Mære kirke

Denne byen byr også på historiske severdigheter. I bygda Mære ligger en utrolig middelalderkirke som er bygget mellom år 1150 og 1200. Under bygget har det blitt funnet spor av en stolpekirke, og under denne skal det ha stått to bygg fra førkristen tid. Kirken har gjennom historien oppbevart både gullbiter og mynter som stammer helt tilbake fra middelalderen.

6. Oftenåsen

Flere titusener besøker turområdet og trimløypa Oftenåsen årlig. Oftenåsen er det høyeste punktet i Steinkjer, og på toppen, 336 meter over havet, står en enorm stol og venter på de skuelystne. Ved behov kan Peilehytta leies av Nord-Trøndelag turistforening.

7. Villmarksopplevelser

Steinkjer er den byen som ligger nærmest Blåfjella–Skjækerfjella, Norges fjerde største nasjonalpark. Kommuneskogens områder tilbyr utleie av hytter, kanoer, kajakker og båter. I tillegg er området godt egnet for jakt- og fiskeinteresserte. Området er absolutt verdt et besøk!

8. Sørlandsidyll i Hommelvik

Hommelvik er et tettsted i Malvik kommune i Sør-Trønderlag og er bare halvannen time unna Steinkjer med tog. Det lille tettstedet ligger i en vik på sørsiden av Stjørdalsfjorden og stedet er oppkalt etter vassdraget Humla. Hommelvik er trøndelags svar på sørlandsidyll, og her kan du få sommerfølelse ved å gå i båthavna og nyte skuet av seilbåter. Du kan også spise nydelig italiensk iskrem eller hjemmelaget sjokolade laget av Mats Paulsen fra Hommelvik.

Steinkjerfestivalen
Steinkjerfestivalen: Mellom 5 000 og 6 000 personer gjester Steinkjerfestivalen på en av de to konsertdagene. I år kan du blant annet få med deg Karpe Diem live. Foto: Steinkjerfestivalen

Flere artikler