Spennende ting å gjøre på ferie i Lillehammer

Besøk den Olympiske Bob- og Akebanen på ferie i Lillehammer
Foto: Esben Haakenstad

Publisert:

La toget ta deg til Lillehammer for en spennende familieferie med adrenalinkick og kribling i magen.

Dovrebanen mellom Oslo og Trondheim tar deg til OL-byen fra 1994. Byen har et stort aktivitetstilbud, både sommer og vinter, og tar du med familien på en ferie i Lillehammer er du garantert en spennende opplevelse! Allerede når toget ruller inn til byen, blir du minnet på de olympiske vinterlekene som ble arrangert der i 1994.

Ting å gjøre i Lillehammer:

Olympisk Bob- og Akebane

Er du klar for å virkelig kjenne at adrenalinet blir pumpet rundt i kroppen? Da bør du teste Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane! Den er en del av Olympiaparken og er den eneste bob- og akebanen i Skandinavia. Du kan suse nedover i 100 kilometer i timen, mens adrenalinet pumper i årene. Det er flere alternativer i bob- og akebanen, og ulike aldersgrenser på aktivitetene, barn ned til ti år kan være med foresatte. Fra Lillehammer kan du ta toget ett stopp videre til Hunderfossen, da er du rett ved bob- og akebanen!

Hunderfossen – sommer og vinter

Har du tatt toget videre til Hunderfossen fra Lillehammer for å teste bob- og akebanen, er du rett ved Hunderfossen Familiepark. Det er en av de største familieparkene i Norge og her finner man en rekke ting å gjøre både sommer og vinter. Du kan blant annet besøke Ivo Caprinos Eventyrgrotte, ta berg- og dalbaner eller oppleve kveldsforestillingen «Trollnatt». Hunderfossen har egen vinterpark med eventyrlige opplevelser i is og snø! Der finner du blant annet Skandinavias sydligste snøhotell, iskatedral og Trollskogen. I Trollskogen kan dere blant annet være med på heksefest, eller ake.

Lilleputthammer

Lilleputthammer er Norges eneste familiepark som er tilrettelagt for barn fra 0-8 år. Barna kan kjøre tog, biler, båter, karuseller, pariserhjul og berg - og dalbane, i tillegg til hinderløype, hoppepute og trampoliner. Selve Lilleputthammer er en miniatyrutgave av Storgata i Lillehammer anno 1930-tallet. Rett ved siden av Lilleputthammer finner dere Hafjell Lekeland, nok et sted barna kan boltre seg!

Norges Olympiske Museum og Olympiaparken

På ferie i Lillehammer er Norges Olympiske Museum vel verdt et besøk. Museet, som faktisk er det eneste av sitt slag i Europa, byr på uforglemmelige olympiske øyeblikk gjennom interaktive installasjoner. Museet har spesielt viet plass til de to folkefestene da Norge arrangerte OL i 1952 og 1994, men viser også deler av den internasjonale OL-historien.

I tillegg til museet er alle olympiske anlegg fra OL i 1994 tilgjengelig for publikum, og du kan for eksempel ta turen opp de 964 trinnene i Lysgårdsbakkene.

Vinteraktiviteter

Det er ingen tvil om at Lillehammer er et vintereldorado, og det er nok av aktiviteter til å fylle dagevis med moro! I byen og området rundt er det milevis med langrennsløyper for alle nivåer, og det tradisjonsrike Birkebeinerrittet har målgang i byen. For de som heller vil suse nedover fjellsidene, har Lillehammer og Gudbrandsdalen flere store alpinanlegg – blant annet Hafjell og Kvitfjell som ble brukt under OL i 94. På ferie i Lillehammer er det også mulig med for eksempel hundekjøring, skøyter og truger på vinterstid. Fra togvinduet på vinterstid kan du se at mange har tatt skøytene fatt, eller tatt frem sparken, og bruker Mjøsa som turområde. Prøv det gjerne når du er i byen.

Lillehammer Kunstmuseum

For å roe ned etter adrenalinkick i akebakker og alpinanlegg, kan en tur på museum være fint. Lillehammer Kunstmuseum huser blant annet flere verk av store norske kunstnere, som for eksempel Fritz Thaulow og Edvard Munch.

Gågata

Gågata i sentrum ble verdensberømt under Vinter-OL på grunn av sin sjarmerende trehusbebyggelse. Gågata er byens hovedpulsåre, og her finner du hyggelige restauranter, kafeer og et mangfold av butikker. Hvis du har lyst til å shoppe mer, har kjøpesenteret Strandtorget over 60 butikker.

Ta turen opp Lysegårdsbakkene
Lysgårdsbakkene: Lyst på en utfordring? Hva med å ta turen opp de 964 trinnene i Lysgårdsbakkene? Det gir garantert god utsikt! Foto: Esben Haakenstad

Flere artikler