Skuespiller Steinar Pleim Johansen: – Jeg kommer alltid tilbake til Rognan

Alt for Rognan
Foto: TV 2

Publisert:

Unik natur, fantastiske folk og hvilepuls er noe av det skuespiller og artist Steinar Pleim Johansen forbinder med hjemstedet Rognan.

På Saltdal bygdetun kan du oppleve drøssevis av gamle hus og arbeidsbygg, tradisjoner og kultur nok til å fylle hodet til randen. Da kan du ligge på gresset med medbrakt mat og nyte hestene som beiter i området. Rett ved bygdetunet ligger det kjente Blodveimuseet.

Det lille tettstedet Rognan ligger i Saltdalen kommune og ble for alvor satt på kartet i 2006 – da ti helt vanlige menn skulle sette opp en revy på Chat Noir. Prosjektet ble grundig dokumentert i en realityserie kalt «Alt for Rognan» som ble sendt på TV 2.  Kort tid etter premieren hadde kompaniet solgt 15 000 billetter og tjent sin første million.

Steinar Pleim Johansen fikk sitt gjennombrudd som skuespiller og artist i det populære TV-programmet, og fra 2010 til 2012 hadde han rollen som Tom Lycke i såpeserien Hotel Cæsar.

27-åringen bodde flere år i Oslo, men savnet hjemstedet så mye at han for ett år siden flyttet til Bodø. Her jobber han som produsent for Kulturtanken, den kulturelle skolesekken Norge, og kan pendle til Rognan hver dag om han vil.

– Det er jo bare en liten togtur unna!

En unik ro

Steinar er kjapt ute med å anbefale turister å besøke hjembyen sin.

– Som turist i Rognan vil du bli begeistret over roen stedet har. Uansett om du velger hotellet eller campingplassen, vil du nærmest kunne dingle med beina fra balkongen og rett ned i fjorden. Nederst i dalen ved vannkanten ligger overnattingsstedene og vårt sjarmerende sentrum, med gågate så stor at du må bruke hele dagen om du skal gå på hver brostein, sier Steinar. Han kan ikke få fullrost den unike naturen stedet har å by på.

– Vi har en krystallklar fjord og fantastiske fjell som det er umulig å unngå uansett hvilken retning du ser i. Folkene og den rolige avslappende pulsen som gjennomsyrer deg med fred i det du går av toget, er også enestående, fortsetter han.

Steinar trekker også frem at Saltdal og Rognan har spilt en nasjonal rolle innen bygging av båter av tre i flere hundre år. På 1900-tallet var den konsentrerte virksomheten i Rognanfjæra ett av fire store fartøybyggingsmiljøer i Norge.

Rikt kulturliv

– Det er flere intakte historiske bygninger og gjenstander som du lett kan oppleve ved å gå strandpromenaden. Kulturlivet er det umulig å ikke nevne, den eksklusive musikkfestivalen Blåfrost og trebåtdagene i august er bare noe av det som skjer året rundt.

– Hva gjorde den massive oppmerksomheten «Alt for Rognan» med hjemstedet ditt?

– Det er jo det spesielle og unike med Rognan som gjorde at nettopp denne plassen ble valgt til å få sin egen TV-serie. Mange visste om plassen før programmet rullet på skjermen, men helt sikkert enda noen flere nå. Da TV-kameraene flyttet inn i bygda fikk vi virkelig vist hvor inkluderende, samlende og fredfullt bygde-Norge er.

– Hvis du skal ha en «drømmedag» i Rognan, hva gjør du da?

– Min drømmedag er å bruke aktivitetsparken Øyra, en attraksjon som også ligger ved havet. Her ville jeg spilt frisbeegolf hele dagen!

Steinar Pleim Johnsen
Steinar Pleim Johansen ble først kjent i TV-serien «Alt for Rognan». Noen år senere fikk han er stor rolle i TV-såpen «Hotel Cæsar». Foto: Aud Trondhjem

Flere artikler