Opplev Vestlandet fra sin beste side i Flåm

Publisert:

Anerkjente Flåmsbana er en av Norges vakreste togturer, og er en populær attraksjon som trekker turister fra hele verden. Flåm stasjon ligger helt innerst i mektige Aurlandsfjorden, og er et perfekt utgangspunkt for noen av de vakreste opplevelsene landet vårt kan by på.

Flåm tilbyr mye forskjellig, men la oss fokusere på frisk luft og lokalbrygg!

1.   Svev i lufta på Stegastein

Stegastein er en spektakulær utkikksplattform, som ligger hele 650 meter over Aurlandsfjorden. Plattformen gir en illusjon av å sveve i luften – her kan man gå helt ut til kanten! Punktet ligger et lite stykke fra Flåm sentrum, så hopp gjerne på lokalbussen eller lei bil for å komme frem.

2.   Dra på fjordsafari

Det er flott å kikke ut i den luftige fjorden, men skal du virkelig ta inn naturen gjøres det best fra vannet! Dra på fartsfull sightseeing i RIB-båt, nyt landskapet med en kopp kaffe på cruise, eller lei kajakk og padle rundt i fjorden. Uansett hva du velger, kan vi garantere en fantastisk naturopplevelse. Og husk fulle batterier på mobil og kamera – her du ta bilder!

3.   Gå på fottur eller sykle i Flåmsdalen

Denne utflukten kombinerer togtur med friluft, og er sannsynligvis en av de beste opplevelsene du kommer til å få i sommer. Kjøp enveisbillett med Flåmsbana fra Flåm, og gå av på Myrdal stasjon. Fra Myrdal går turen tilbake gjennom frodige Flåmsdalen, som bugner av mektige fossefall og majestetiske fjelltopper. En nydelig tur!

4.   Smak på lokalt brygg

Etter en lang og frisk dag ute i naturen, er det alltid godt å sette seg ned med god mat og drikke. Ægir er kjent som et av Norges beste mikrobryggeri, og tilbyr et bredt utvalg av øl til deilig lokal mat. Se etter puben i stavkirke-stil, og gjør deg klar for en kulinarisk opplevelse. Skål!

Det finnes også andre tilbud i Flåm, som sightseeing med el-bil og museum. Skal du få fullt utbytte av turen kan det derfor være lurt å planlegge litt på forhånd. Ha en strålende reise!

 

Et møte med fjellgeiter
Rallarvegen er totalt åtte mil lang. Fjellgeiter: Ikke bli overrasket dersom du møter på lokalfolk. Foto: Voss/Foap/Visitnorway.com

Flere artikler