Fengselet i Hønefoss
Foto: FotoPer AS

Mer enn bare vann og brød på menyen hos Brasserie Fengselet

Publisert:

Å frivillig vandre inn i et fengsel og spise et bedre måltid er ikke vanlig kost. Men i Hønefoss kan du gjøre nettopp det.

Det nedlagte fengselet i Hønefoss er et kjent landemerke i byen, og med sin sentrale beliggenhet har det blitt et populært møtested. Lokalene som tidligere var Hønefoss Hjelpefengsel og Hønefoss Distriktsfengsel, huser nå kulturscene og restaurant. Fengselet var i drift frem til 1996, og i årene etter har både interiør og eksteriør blitt bevart og restaurert.

Hele kvartalet er fredet, og den tidligere inngjerdede luftegården har blitt til en åpen fengselshage og oase. Denne grønne lungen midt i sentrum er åpen for alle. Her kan du nyte solen på en parkbenk eller ta en matbit og et forfriskende glass på uteserveringen til restauranten.

Spennende atmosfære og fengslende omgivelser

Både cellene og rettssalen har blitt bevart i sin opprinnelige stil, og blir nå brukt som konsertarena, utstillingsplass og som en del av restauranten. I tillegg til restauranten Brasserie Fengselet. Under et besøk får du virkelig følelsen av å være i et gammelt fengsel.

– Vi er veldig fornøyd med å ha restauranten vår i det gamle fengselet, det gir en spennende og annerledes atmosfære, forteller Odd Ivar Haglund, en av kjøkkensjefene og medeierne hos Brasserie Fengselet.

Haglund forteller videre at de får mange gode tilbakemeldinger på lokalene.

– Vi bruker både de gamle cellene og rettsalen til servering, og en av cellene er innredet akkurat slik cellene så ut tidligere. Det er mange som synes det er kult at vi har tatt vare på deler av fengselet slik det var. Det hender at folk sier at de vil reservere bord i en av cellene eller rettsalen. Vi skiller oss virkelig ut!

Lokale råvarer og egenprodusert honning

Menyen hos Brasserie Fengselet er i hovedsak basert på norske råvarer, og spesielt fra lokale leverandører som Engrosfrukt fra Hadeland, Leiv Vidar, Brandbu Pølsemakeri, Ask Gård, Naustevik Enghav og Gastro-import.

– Vi har fokus på kvaliteten til råvarene, og er stolt av at vi lager alt fra bunn av, med mange lokale råvarer. I tillegg produserer vi vår egen honning i fengselshagen som vi bruker i menyen vår, og som vi selger. Det er svært populært, sier kjøkkensjefen.

Brasserie Fengselet
Gammel rettsal: Den gamle rettsalen i fengselet er dekket til fest. Foto: FotoPer AS

Flere artikler