Flotte naturperler
Foto: FotoPer AS

Visste du at du faktisk kan gjøre alt dette i Hønefoss?

Publisert:

Ringerikes største by er rik på attraksjoner, historie og flott natur. Her er fem ting du kan oppleve under ditt besøk.

Ifølge Tripadvisor og Visit Norway er det noen ting du bør gjøre og besøke, om du er i Hønefoss. Du kan faktisk starte utforskningen rett utenfor togstasjonen.

Norsk Samferdselshistorisk Senter

Litt ekstra interessert i tog og andre transportmidler? Da bør du helt klart besøke Norsk Samferdselshistorisk Senter som ligger vegg i vegg med togstasjonen i Hønefoss. Her får du oppleve både tog, dampskip, buss, bil, fly og motorsykkel. En juvel i samlingen er Høka-lokomotivet som ble bygget i 1964, på museet står det utstilt en restaurert utgave. Fra Hønefoss stasjon kan du ta banestrekningene Bergensbanen, Randsfjordbanen og Roa-linjen, de tre strekningene er også godt dokumentert på museet.

Ringeriksbadet

Ringeriksbadet er et aktivitetssenter med både svømmehall, badeanlegg og velværesenter.  Her er det mulig for en aktivitetsdag for hele familien, både sommer og vinter. Badet ligger i Helgelandsmoen Næringspark, som tidligere var militærleir. Det er enkelt å komme seg til og fra anlegget med buss fra Hønefoss sentrum.

Fengselet

Fengselet er en attraksjon i seg selv. Gamle Hønefoss Hjelpefengsel og Hønefoss Distriktsfengsel har blitt gjort om til kulturscene og restaurant, og hele kvartalet er fredet. Både de tidligere cellene og rettssalen har blitt bevart mens luftegården har blitt gjort om til en grønn lunge som er åpen for alle.

Ringerikes museum

Ringerikes Museum er verdt et besøk om du er i området. Museet ligger i den praktfulle gamle prestegården Norderhov, og det har blitt samlet kunst- og kulturhistoriske gjenstander fra hele distriktet på museet. Buskerud fylkesfotoarkiv og Hjemmestyrkemuseet ligger i samme lokale og kan blant annet by på en del av distriktets historie fra andre verdenskrig.

Flotte naturperler

Hønefoss har vakker natur og mange flotte turmuligheter. Blant annet er Mørkgonga, Krokskogen og Ringkollen gode turmål i nærområdet. Vil du heller holde deg i sentrum, er Hønefossen et vakkert syn. Pakk sekken og ta beina, sykkelen eller skiene fatt for å oppleve den flotte naturen i og rundt Hønefoss.

Fengselet i Hønefoss
Fredet kvartal: Fengselet er et fredet kvartal i Hønefoss og har blant annet restauranten Brasserie Fengselet. Foto: FotoPer AS

Flere artikler