Her kan du dra ut å fiske i Rena

Fiske i Rena
Foto: Marius Huse / Tørt Fly Fishing

Publisert:

Visste du at du kan sette ny fiskerekord med toget? Går du av på ærverdige Rena stasjon befinner du deg i umiddelbar nærhet til flere elver med svært gode muligheter for fiske.

For Simen Prestaasen er fluefiske i Rena det helt store. Det er ikke alltid han treffer like godt, men en tur til Renaelva gir gode muligheter for fangst.

– Rena huser en solid ørretstamme. Utover sommeren kan man oppleve et vanvittig insektliv ved elva, med klekkinger av tilsynelatende smakfulle fluer. Som en følge blir det enormt med vaking, forteller Simen.

Han har lenge vært hekta på fluefiske. Det er selve jakten som fascinerer, og han innrømmer lett at det kan være utfordrende å få napp. Faktisk så utfordrende at mange tror aktiviteten bare er forbeholdt de erfarne.

Her kan du enkelt bestille togbilletter til Rena

– Rena er faktisk relativt nybegynner-vennlig. Det er mye elv, vann og fisk. Skulle man spolere en sjanse dukker det alltid opp en ny mulighet! Ofte står fisken rett utenfor skotuppene dine, sier Simen.

Hvis man er av den litt utålmodige typen, kan det være en idé å ta kontakt med en lokal guide for å få en kjapp innføring i tips og triks. Da øker mulighetene for fangst.

– Noen med god lokalkunnskap kan raskt fortelle deg hvor de gode fiskeplassene er. Du slipper å lete og kan bruke tiden på å fiske i de flotte omgivelsene. Guiden kan også plukke deg opp på togstasjonen og kjøre deg rett til de beste områdene. Det gir nesten fangstgaranti.

Lett pakkeliste til fisketur

For togturen anbefaler fiskeentusiasten å pakke lett, men klokt.

– Ta med deg nok av fluer, fersk og sterk fortom til å dra inn storørreten, og gjerne litt myggmiddel til kveldinga. Ellers kan du pakke slik at du får plass til ryggsekken på hattehylla på toget. Skulle du mangle noe, får du lånt det du trenger på campene, tipser Simen.

Og skal man overnatte kan et par ørepropper redde nattesøvnen hvis selskapet er glad i å snorke.

– Det har reddet nattesøvnen på mange turer i Rena, sier han, og ler.

Veien hjem går også med NSB. Om bord i toget finner du god plass til fiskeutstyret, og forhåpentligvis, en ny fiskerekord.

Overnatting og fiskecamper i området

Rena Fiskecamp:

Tilbyr fiskeguide og overnatting rett ved Renaelva. Har egen kafé. Også muligheter for å fiske fra kajakk eller kano. Mer informasjon finnes på fiskecampens nettside.

Rena Camping:

Tilbyr camping i hytte, vogn eller telt rett ved Glomma. Familievennlige fasiliteter med bademuligheter og stupetårn. Mer informasjon på campingens nettside.

Rena Camping
Camping: Camping passer godt sammen med fisking på Rena. Foto: Solbakken Media

Simens sommertips:

Vil du ha deg en litt lengre fisketur kan du dra fra Elverum til Glåmos – og gjerne enda videre. Her er fellesnevneren Glomma, den huser uendelige fiskemuligheter. Du kan så å si hoppe av på alle stasjoner på denne strekningen for å oppleve godt fiske!

Flere artikler