Fantastiske dyreopplevelser i Bjørneparken i Flå

Publisert:

Lyst til å hilse på bjørner, geiter eller reptiler? Eller hva med å prøve zipline? Bjørneparken i Flå har aktiviteter for alle og enhver.

Tar du Bergensbanen mellom Oslo og Bergen bør du hoppe av toget i Flå. Det lille tettstedet i Hallingdal er mest kjent for Bjørneparken, og det er grunn nok til å ta turen innom

Ankommer du Flå med tog er det omtrent 25 minutter å gå til parken, og overnatter du på Thon Hotell Bjørneparken tilbyr de henting på togstasjonen.

–  Bjørneparken i Flå er en av Norges største dyreparker og har hele 75 000 besøkende i løpet av en sesong. Parken retter seg spesielt mot barnefamilier og den oppvoksende generasjonen, og du kommer tett på dyrene gjennom aktiviteter og fôringer hver time gjennom hele dagen, forklarer Kees Oscar Ekeli, direktør i Bjørneparken.

Kommer tett på dyrene

Hils på alt fra norske rovdyr og ville dyr, kjente husdyr fra bondgården og krokodiller, slanger og andre eksotiske dyr i krokodilleutstillingen. Av norske villdyr i parken finner du bjørn, gaupe, rev, elg, rådyr, hjort og pinnsvin.

– Vi pleier å si at i parken oppstår det magiske møter mellom dyr og mennesker hver eneste dag. Hos oss trives både dyr og mennesker, og dyrene har store, naturlige innhegninger og tilrettelagte fôringsarenaer hvor du kan møte dyrene hver dag gjennom vårt fôringsprogram, forklarer Ekeli.

Bjørneparken i Flå passer perfekt for barnefamilier med barn fra 0-16 år. Og parken får også gode tilbakemeldinger fra utenlandske turister som trives godt i parken, og sier at det er uvanlig med store naturlige innhegninger i et naturskjønt område.

– Du kommer tett på dyrene ved å få være med inn til våre søte rever, gi elgen gulrøtter, bli med inn i bjørnehiet, bli med på dyrepasserskolen, se gaupen Blixten leke med dyrepasserne eller å holde en slange i krokodilleland, sier Ekeli.

Mange aktiviteter

Krokodilleland ble åpnet i 2016 og har Norges største krokodilleutstilling. I tillegg til fantastiske dyreopplevelser, kan også Bjørneparken i Flå by på andre aktiviteter for liten og stor. Sommeren 2017 åpner den nye attraksjonen «Bamsekloa», som er en berg- og dalbane for hele familien. 

– Det er mange spennende aktiviteter i parken, somt blant annet zipline, utendørs og innendørs lekeland, hinderløype og teater. Det er også flere gode serveringssteder.

Når du først er i Flå kan du også være med på en av turene som blir arrangert av Flå Jakt- og fiskesenter. Det er også godt fiske i Hallingdalselven, som kan være en morsom aktivitet for hele familien.  

Kom tett på dyrene
Tett på: Opplev eksotiske dyr på nært hold. Foto: Bjørneparken

Flere artikler