Familieparker i Norge: Moro for hele familien

Hunderfossen Familiepark
Foto: Geir Olsen / Hunderfossen Familiepark

Publisert:

Dagene går fort i landets mange aktivitetsparker. Her får du en oversikt over hvilke familieparker i Norge du kan ta toget til i sommer!

Bjørneparken i Flå

Bjørneparken er en av Norges største dyreparker, og her kan dere hilse på alt fra norske rovdyr, til ville dyr og kjente husdyr fra bondegården. I tillegg er det krokodiller, slanger og andre eksotiske dyr i krokodilleutstillingen. I Bjørneparken er det også andre aktiviteter som berg- og dalbane og zipline. Ta Bergensbanen og hopp av toget i Flå, det er omtrent 25 minutter å gå til parken fra togstasjonen.

Bø Sommarland

Ønsker du et skikkelig magasug eller lyst til å teste sentrifuga? I Bø i Telemark finner dere Skandinavias største vannpark, Sommarland. Parken kommer garantert til å bli populær blant de yngste i familien! Sørlandsbanen tar deg hele veien, og du kan hoppe av på Bø stasjon. Fra togstasjonen kan du ta lokalbussen de siste 4,5 km til Sommarland.

Foldvik Familiepark

For å komme til Foldvik Familiepark kan du ta tog til Larvik, og buss videre til Foldvik bru. Parken er en stor bondegård med vanlige husdyr, i tillegg til en rekke aktiviteter for liten og stor. Du kan hilse på alt fra griser og sauer til katter og en arapapegøye, og du kan teste både høyhopping, interaktivt ballspill, elektriske traktorer og sklier!

Gordarike Familiepark

Gordarike Familiepark tar dere tilbake til hallinghistorien med spor fra Vikingtiden og Middelalderen. Det er aktiviteter for liten og stor, et lite vannland og et lite innendørs lekeland. Det er også mulig å teste zipline, og kjøre små vikingskip i en elv. Ta Bergensbanen og hopp av toget i Gol. Det er en drøy kilometer fra togstasjonen til parken.

Hallingdal Feriepark

Ta Bergensbanen til Ål stasjon, deretter er det omtrent 20 minutters gange til parken. Ferieparken er et sted for hele familien, med både aktiviteter og camping. Test ut klatrepark, lekeland, minigolf, zipline eller ørnestupet – et quickjump på 12 meter!

Hunderfossen Familiepark

Ta Dovrebanen til Hunderfossen stasjon og besøk en av Norges største familieparker. Her er det morsomme aktiviteter for liten og stor, både sommer og vinter! Du kan blant annet besøke Ivo Caprinos Eventyrgrotte, ta berg- og dalbaner eller oppleve kveldsforestillingen «Trollnatt». Om vinteren kan dere besøke Skandinavias sydligste snøhotell, en iskatedral og Trollskogen.

Inspiria og Superland

I Sarpsborg ligger Inspiria og Superland, to morsomme opplevelser for hele familien. Inspiria Science center er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter som handler om kunnskap. På Superland kan dere boltre dere både på land og i vann. Dere kan velge mellom å besøke Superland bare på land, eller bare i vann, eller kombinere de to. På land er det klatrevegg, minigolfbane, lekelabyrint og stor ballbinge. I badeland-delen er det bassenger, sklier, badstuer og boblebad. For å komme til Inspiria og Superland tar dere Østfoldbanen og hopper av toget i Sarpsborg.

Tangen Dyrepark

Tangen Dyrepark, tidligere kjent som Amadeus Dyrepark, ligger på Tangen i Hedmark. Ta toget til Tangen stasjon, mellom Eidsvoll og Stange. Det er omtrent to kilometer til parken fra togstasjonen. Parken har mer enn 200 beboere av hele 30 arter, både nordiske og eksotiske dyr. Du kan være med på fôringen, og du kommer tett innpå de aller fleste dyrene.

TusenFryd

TusenFryd er en av Norges største fornøyelsesparker og har over 500.000 besøkende hvert eneste år. Parken har 34 attraksjoner, alt fra berg- og dalbaner og karuseller til tømmerrenne og radiobiler. Om sommeren er badeparken åpen, her kan dere teste ut store sklier, badeelv, basseng og plaskeområder. Du kan ta toget til Ski eller Ås stasjon og ta lokal rutebuss derfra, eller ta buss fra Oslo.

Kongeparken

Tar du Sørlandsbanen til Stavanger kan du ta gratis buss til Kongeparken alle helger og helligdager i sommerhalvåret. Det går også rutebuss til parken. Kongeparken er den største fornøyelsesparken på Vestlandet, og har flust av aktiviteter. Dere kan besøke Gråtassland eller Freia Sjokoladefabrikk, eller teste noen av de mange attraksjonene

Kristiansand Dyrepark

I Dyreparken er det over 140 ulike dyrearter, alt fra gepard til orangutang og sjimpanse. Her er alt lagt til rette for minneverdige øyeblikk med dyrene. Dyreparken huser også Kardemomme by og Hakkebakkeskogen, i tillegg til å være hjemmet til Kaptein Sabeltann. Det er også et stort utendørs badeland i parken. For å komme til Dyreparken tar dere Sørlandsbanen til Kristiansand, og deretter buss til parken fra rutebilstasjonen i sentrum. Bussene går flere ganger i timen.

Langedrag naturpark

For å komme til Langedrag tar dere Bergensbanen til Nesbyen, derfra er det tre mil til naturparken. Her finner dere over 350 dyr fordelt på 25 ulike arter, og dere kommer tett på de ulike dyrene. I tillegg er det blant annet mulig med hundekjøring, ridning og klatrepark. Gården ble også kjent gjennom TV-serien «Vi på Langedrag» fra 2001.

Lilleputthammer

Lilleputthammer er Norges eneste familiepark som er tilrettelagt for barn fra 0-8 år. Barna kan blant annet kjøre tog, biler, båter, karuseller og berg- og dalbane. Selve Lilleputthammer er en miniatyrutgave av Storgata i Lillehammer anno 1930-tallet. Rett ved siden av finner dere Hafjell Lekeland, nok et sted barna kan boltre seg! Dere kan ta Dovrebanen til Lillehammer eller Hunderfossen, og deretter ta lokalbuss eller sommerbuss til Lilleputthammer.

Namsskogan Familiepark

For å komme til Namsskogan Familiepark tar dere Nordlandsbanen til Lassemoen stasjon. Det er omtrent ti kilometer fra stasjonen til parken, men transport kan bestilles dagen i forveien. I familieparken kan dere hilse på mange ulike dyr, alt fra fjellrev til alpakka og elg. I tillegg er det flust av aktiviteter, som klatrepark, trampoliner, alpine racer, teater og gravemaskiner. Her er det noe for enhver smak!

Nordlandsbadet

Tar dere Nordlandsbanen til Bodø kan dere boltre dere i bassengene på Nordlandsbadet. Det er et av Norges flotteste og mest moderne badeanlegg, og her er det både innen- og utendørsbasseng, bølgebasseng, sklier og mye mer. Det er omtrent 20 minutters gange fra Bodø stasjon til Nordlandsbadet.

 

Bø Sommarland
Bø Sommarland Foto: Mats Grimsæth