Lek og moro i Elverum

Norsk Skogmuseum i Elverum
Foto: Bård Løken, Norsk Skogmuseum

Publisert:

Elverum er kjent for ski- og vinteraktiviteter, men kan også by på morsomme ting å gjøre i sommerferien. Tar du Rørosbanen, er Elverum stasjon vel verdt et stopp – for her er flere familieaktiviteter i umiddelbar nærhet!

1. Nyt lokal mat og drikke på Lundgaard

Elverum er kjent for elg, og hva er mer passende enn å nyte elgkarbonader etter en frisk dag ute i naturen? Lundgaard er en liten familierestaurant med lokaler i Elverums ærverdige sveitservilla, og serverer noe for enhver smak. Her er det også godt utvalg av lokalt øl og drikke, som vekker ekstra appetitt.

2. Besøk Norsk Skogmuseum

Norsk Skogmuseum er faktisk en av Norges best besøkte museum, og det er ganske enkelt å forstå hvorfor. Museet bugner av aktiviteter og utstillinger, som gir et morsomt og godt innblikk i skog, jakt, og fiske. Spesielt barnefamilien vil finne seg til rette, med fiskedammer, akvarier og artige uteområder for de minste. I tillegg arrangerer museet Nordens Jakt- og Fiskedager i august, med flere titalls tusen besøkende og et yrende folkeliv. Her er det altså mye som skjer, så sjekk gjerne aktivitetskalenderen før du tar turen!

Her kan du enkelt bestille billetter til Elverum

3. Hopp på sykkelen i vakker østlandsnatur

Det finnes enormt med skog i Elverum, og et stort antall sykkelstier som bare venter på å bli utforsket. De fleste rutene er relativt flate og familievennlige, og perfekt for deg som ønsker å teste stisykling for første gang. Her kan man boltre seg i dype skoger i timevis, og trille rundt blant barnåler og furutrær. Altså er det ingen grunn til å måtte bekymre seg over ekstreme utforkjøringer. Utkikkspunktene og naturen er også upåklagelig!

4. Fiske og bading i Glomma

Kjente, kjære og lange Glomma er vel verdt et besøk. Norges lengste elv byr på ørret, harr og gjedde – for deg som har tålmodighet og fiskelykke. Det finnes et stort antall fiskeplasser nære veien som er oversiktlig merket med fiskeskilt. Kortere, og enklere vei til fiskelykke skal du lete lenge etter. Husk å kjøpe fiskekort, og godt med agn. Og når sola varmer, så er det lov å erstatte fiskestanga med et mageplask!

Sjekk ut: Oversikt over badeplasser i Elverum-Regionen

Les mer: Ta med vennegjengen på tur til fiskemekkaet Rena!

Fiskelykke i Glomma
Fiskelykke: Glomma ligger lett tilgjengelig og tilbyr gode fangstmuligheter i sommersola. Foto: Yngve Ask, Visitnorway.com

Flere artikler