Derfor vil familien elske å hoppe av på Finse stasjon!

Rallarvegen Finse
Foto: Sverre Hjørnevik, Visit Flåm

Publisert:

Finse stasjon ligger 1222 moh. og er den høyest beliggende stasjonen på Bergensbanen. Toget stopper midt mellom Hardangerjøkulen og Hallingskarvet nasjonalpark, og er et supert utgangspunkt for noen minneverdige dager på fjellet.

Familien kan enkelt komme seg til Finse fra øst og vest, og vandre på kortere eller lengre turer. Viddene er åpne året rundt! Dette er bare noen av høydepunktene på Finse:

Finsehytta er åpen i perioder i sommer- og vintersesongen. Her er det familierom, dobbeltrom og sovesaler, til sammen 174 senger. På vinterstid kan du utføre alle mulige aktiviteter som har med snø og ski å gjøre, og det er faktisk mulighet for skitur langt uti mai. Om sommeren er hytta et samlingspunkt for deg som vil være med på brevandring eller gå fra hytte til hytte. Kanskje er en tur på Hardangerjøkulen noe for dere? Også mange som skal sykle Rallarvegen starter på Finsehytta, eller tar turen innom for å spise niste og nyte den vakre utsikten.

Rallarvegen er den gamle anleggsveien mellom Haugastøl og Flåm, bygget i årene 1895 til 1902. Den har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei, med flere kulturminner verdt å få med seg. Går dere av toget på Finse, kan dere sykle resten av veien til Flåm, eller til Voss. Det er mulig å forhåndsbooke plass til egen sykkel på toget, eller dere kan leie sykkel på Finse. Veien mellom Finse og Haugastøl er perfekt for en dagstur med barn. Den er 27 kilometer lang og i god stand slik at det er overkommelig for både store og små. Mange tar toget én vei, og sykler tilbake.

Familien kan også ta beina fatt fra Finse og innover Skarvheimen, mot Geiterygghytta på 1224 moh. Fra dette knutepunktet går turen videre innover fjellheimen, eller ned Aurlandsdalen, et naturskjønt 40 kilometer langt dalføre. Med tre dager til rådighet og start på Finse, vil dere oppleve kontrasten mellom det karrige høyfjellet og den frodige dalen. Fotturen ender i Vassbygdi, og derfra går det buss til togstasjonen på ettermiddagen.

Finse
Familien kan enkelt komme seg til Finse fra øst og vest.

Flere artikler