Derfor må du hoppe av toget i Oppdal

Rafting i Oppdal
Foto: Opplev Oppdal

Publisert:

I eventyrlige omgivelser, midt mellom Dovrefjell og Trollheimen, finner du Oppdal. Bygda ligger omringet av majestetiske fjell, frisk fjelluft og kanskje Norges reneste drikkevann.

Tar du Dovrebanen til Oppdal stasjon er det kort vei til både overnatting og bysentrum. Her skapes minnene du sent vil glemme.Her er syv gode grunner til å hoppe av toget her

1. Vinterjuving

Selv om den lille fjellbygda best kjent for å være Norges største alpine skiområde, er det langt fra det eneste den har å by på. Hva med å rappellere ned en frossen foss mens adrenalinet koker? Vinterjuving, eller isklatring, er perfekt for den som liker å utfordre seg selv. Du er heldigvis ikke alene, erfarne instruktører hjelper deg fra A til Å.

2. Blinkskudd med skiskyting

Er du en av de som sitter klistret til TV-skjermen for å se de norske skiskytterne briljere? Nå kan du selv prøve deg med hagle i sporet! Skiskytterstadion har 30 skiver, med preparerte løyper i områdene rundt – slik at både du og familien din kan heie hverandre frem.

3. Zipline i vinterlandskapet

Det er mange som har opplevd taubaner om sommeren, men visste du at du også kan leke deg med liner om vinteren? Taubanen strekker seg over elva Driva, og er en del av Villmarksleiren og Opplev Oppdal. Banen er hele 140 meter lang, og du vil garantert kjenne suget i magen!

4. Ut på curling–glattisen

Gjør deg klar for en skikkelig morsom aktivitet, som krever iskalde beregninger og et skjerpet hode! Som en av få plasser i Norge tilbyr Oppdal curlingklubb «introduksjon til curling», og ingen forkunnskaper er nødvendig.

5. Gondoltur til Skjørstadhovden

Sommerferien i Oppdal byr på mange opplevelser for alle aldersgrupper. Hva med å nyte utsikten fra en gondol? Opplev Dovrefjell, Oppdal sentrum og Trollheimen fra lufta, kanskje får du til og med får øye på Dovregubben sjøl? Gondolen er tilpasset alle, og har plass til både rullestol, barnevogn, sykler og hund.

6. Elgsafari i sommermørket

Skogens konge titter frem når skumringen faller på. Fra juni til august kan du bli med på busstur inn i et helt spesielt skogområde, der hele familien kan få oppleve de mektige dyrene i deres naturlige omgivelser.

7. I fritt fall over fjellheimen

Er du nysgjerrig på hvordan det føles å kaste seg ut fra et fly, 4 000 meter over bakken? Fallskjermhopping er skrekkblandet fryd, men du henger trygt sammen med en erfaren instruktør. Selve hoppet varer i 3-4 minutter, hvorav 30-45 sekunder er i fritt fall. Før du lander trygt på bakken har du muligheten til å styre fallskjermen selv. Fallskjermhoppene arrangeres av NTNU Fallskjermklubb og utføres vanligvis på Fagerhaug flyplass. En opplevelse for livet!

Fallskjermhopping i regi av NTNU Fallskjermklubb
Fri som fuglen! Svev mellom himmel og jord og kjenn hvordan tyngdekraften drar deg nedover. Foto: Vegard Hoås

Flere artikler