En reise med tog over Kylling bru
Foto: NSB

Derfor bør du reise med tog!

Publisert:

Len deg godt tilbake i setet, slapp av og nyt den norske naturen. Eller multitask deg gjennom Norge ved å surfe på nettet, jobbe eller lese. Mulighetene er mange på toget.

Det er mange fordeler ved å reise med tog, her er noen av dem:

Se Norge:

Toget tar deg til de fleste av opplevelsene og omgivelsene som er verdt et besøk i Norge. I tillegg får du se mye underveis, med panoramautsikt gjennom togvinduet. Få med deg alt fra naturopplevelser og landemerker til sykkelruter og familieparker.

Sov deg frem til destinasjonen:

Ved å ta nattoget kan du sove gjennom store deler av reisen og våkne uthvilt fremme i destinasjonsbyen. Nattoget har en avslappet og rolig atmosfære. Og vil du få ekstra god søvn og ønsker enda litt mer komfort, har NSB sovekupéer tilgjengelig på noen av sine nattog.

Tid til å gjøre noe annet:

På toget trenger du ikke å følge med på trafikken, og når du setter deg ned i setet kan du bli sittende til du er fremme ved din destinasjon. På de fleste togene er det mulighet for trådløs internett, slik at du kan surfe eller jobbe. Vi har også en egen underholdningsapp, der kan du høres månedens lydbøker og lese et bredt utvalg av dagens aviser. Du kan med andre ord reise med tog og koble helt av.

Reis med familien:

Å reise med tog med barn er enkelt og behagelig. Vi har en egen avdeling hvor barn kan leke, lese og se film. Reisen går som en lek, både med små og store barn.

God plass til bagasje:

På toget slipper du å sjekke inn bagasjen og du har god plass til det du skal ha med deg på reisen. Du kan også ta med deg sykkel eller ski – hvis du ønsker det. Du reserverer selv plass til sykkelen din og noen strekninger har bedre plass til sykkel enn andre.

Kjæledyret ditt er hjertelig velkommen:

Skal du på reise og vil ha med din firbeinte venn, er ikke det noe problem når du tar toget. Skal du på norgesferie og oppleve den vakre naturen i landet vårt, er det ekstra hyggelig om hunden også kan være med!

Miljøvennlig:

Å reise med tog er et miljøvennlig transportalternativ, noe mange setter pris på. Ved å velge toget som transportmiddel reduserer du påvirkningen din reise har på miljøet. Vi er et miljøvennlig selskap og vår viktigste miljøoppgave er å få enda flere til å reise med tog. Visste du at en jernbane med dobbeltspor kan frakte like mange passasjerer som to firefelts motorveier? At flere reiser med tog, og at gods blir fraktet med tog, er dermed med på å løse noen av klimautfordringene verden står overfor. Vi har også definert klare miljømål for hele konsernet: vi skal bruke fornybar energi, spare energi, kildesortere, gjøre miljøvennlige innkjøp og redusere forbruk. Vi ønsker også å beholde posisjonen som det mest energieffektive og miljøvennlige transportmiddelet.