Attraksjoner i Oslo: Få tips til ting å gjøre

Opplev Barcode i Bjørvika
Foto: Christine Bergby

Publisert:

Oslo-ferien byr på nok av ting å se og gjøre – alt fra urban storbyferie med yrende liv, til øyhopping i Oslofjorden eller adrenalinkick i Holmenkollen.

En storbyferie i Oslo blir aldri kjedelig, og allerede når du går av toget på Oslo S merker du det yrende livet og hvordan byen pulserer. Oslo Sentralbanestasjon ligger midt i sentrum og har kort vei til mange flotte opplevelser og attraksjoner.

Kommer du med toget fra Østfold får du en smakebit av Oslo de siste minuttene av togturen. Gjennom vinduet kan du se Oslofjorden, og når toget nærmer seg hovedstaden ser du både Sørenga, som om sommeren er fylt av solglade nordmenn, Operaen og de hypermoderne byggene i Bjørvika.

– Oslo er en spennende by med flotte opplevelser, både kulturelt, gastronomisk og opplevelsesmessig. Byen har mye å by på og spennende museer innenfor et relativt lite område, forteller Charlotte Skogen i Visit Oslo.

Museer og grilling i parken

Skogen anbefaler alle å besøke Munch-museet og Nasjonalgalleriet for å oppleve kunst, og deretter ta turen til Bygdøy for å oppleve litt av vår historie på Vikingskiphuset, Frammuseet eller Kon-tiki-museet.

– Deretter kan du ta Bygdøyferga eller bussen tilbake til sentrum og spise en sen lunsj på en av Aker Brygges mange flotte spisesteder. Hvis du fortsatt vil nyte været ute, kan du dra til Vigelandsparken og parkens mange skulpturer, eller slappe av med venner på gresset i solen. Hva med å spille litt ball eller grille utover kvelden i parken? Når kvelden kommer for fullt bør du ta trikken opp til Grünerløkka og utforske bydelens mange spennende restauranter, barer og caféer, forteller Skogen.

Hopp fra øy til øy i Oslofjorden

Hovedstaden ligger i vannkanten av Oslofjorden, og det gjør det enkelt å ta en dagstur, eller til og med øyhoppe. Det går ferger hver dag til Hovedøya, Bleikøya, Gressholmen, Lindøya og Nakholmen. Om sommeren er det mange av beboerne som pakker strandveska og drar ut til øyene for bading, grilling, lek og soling.

Har du lyst til å nyte fjorden, men vil holde deg på fastlandet, kan du ta en tur til Operaen i Bjørvika, Sørenga, Aker Brygge eller Tjuvholmen. Operaen er uansett verdt et besøk, og mange velger å ta en «selfie» på Opera-taket.

Kjenn adrenalinet pumpe

Holmenkollen er også en attraksjon mange velger å besøke under sitt besøk. Hovedsakelig på grunn av den spektakulære utsikten.

Hopptårnet er åpent for publikum hele året, og du kan gå opp på toppen og nyte utsikten over hele Oslo. Det kribler virkelig i magen når du ser ned! Og vet du hva det kuleste av alt er? Du kan ta en zipline ned hoppbakken og fly gjennom lufta akkurat som skihopperne gjør! Selve linen er 361 meter lang og har en høydeforskjell på 107,5 meter. Her kommer det garantert til å kile i magen!

I fjellet under hoppbakken ligger Skimuseet som åpnet i 1923. Det er verdens eldste spesialmuseum for ski. Det er også mulig å teste skisimulatoren, prøve frisbeegolf, rappellere ned hopptårnet eller prøve seg på skiskyting. Ikke rart Holmenkollen er Norges mest besøkte turistattraksjon og en av verdens mest besøkte idrettsarenaer!

Det er enkelt å flytte seg rundt i Oslo, og avstandene er små. Kollektivtilbudet er godt, og de fleste steder kan du ta trikk, buss eller t-bane. Det er også mulig å leie sykler eller benytte seg av bysyklene.

– Mye i Oslo er i relativt kort gangavstand fra Oslo S, og kollektivtilbudet er veldig godt. Skal du farte rundt og kombinere flere museer eller attraksjoner, anbefaler jeg å vurdere Oslo Pass. Da får du fri offentlig transport, gratis inngang på en rekke museer og gode rabatter på andre attraksjoner i Oslo, sier Charlotte Skogen i Visit Oslo.

Ro ned i marka

Oslomarka omkranser byen og det er kort vei til et stort nettverk av turløyper og flotte rekreasjonsområder. Om vinteren er det skiløyper, og om sommeren kan du gå, løpe eller sykle milevis på oppmerkede stier og veier. Flere steder i marka er det kaféer og kiosker som holder åpent med servering, og om du vil nyte sommerdagene finnes det flere vann hvor det er mulig å bade. Den korte veien fra det urbane livet i hovedstaden til marka som omkranser byen, gjør at det er enkelt å kombinere storbyferie med rekreasjon i rolige omgivelser. Det arrangeres også en rekke løp i området, og du kan for eksempel være med på Sognsvann Rundt Medsols som arrangeres hver eneste onsdag fra april til oktober.

Her har vi listet opp noen populære attraksjoner i Oslo:

  • Holmenkollen
  • Munch-museet og museumsområdet på Tøyen
  • Vigelandsparken
  • Slottet
  • Tjuvholmen-området og Astrup Fearnley-museet
  • Mathallen
  • Ekebergparken
  • Aker Brygge
  • Grünerløkka
Dra ut i marka - en av mange attraksjoner i Oslo
Sognsvann: Gå en tur i marka – en av mange attraksjoner i Oslo. Sognsvann er perfekt for både bading og tur. Foto: Christine Bergby