Ta en aktiv norgesferie i Åndalsnes og Romsdalen

Åndalsnes og Romsdalen
Foto: Mattias Fredriksson Photography AB - Visitnorway.com

Publisert:

Raumabanen regnes som en av verdens vakreste jernbanestrekninger, og tar deg gjennom vill natur som garantert vil ta pusten fra deg.

Endestasjonen Åndalsnes er et godt utgangspunkt for å utforske Romsdalens mange naturattraksjoner – som ligger som perler på en snor. Området er som skapt for aktiv ferie, og her er det noe for enhver smak:

1. Opplev Norsk Tindesenter

Åndalsnes er kjent som «Norges fjellhovedstad». Tindesenteret er derfor et naturlig og morsomt sted å starte oppholdet på. Senteret tilbyr utstillinger, interaktiv læring, og filmopplevelser som tar deg med på en interessant reise i Norsk fjellhistorie. Hvis man er ekstra ivrig, er det mulig å bryne seg på Norges høyeste innendørs klatrevegg, med ruter for alle nivåer. Her får du altså en solid innføring i fjellsport allerede før du har forlatt Åndalsnes sentrum.    

2. Nyt Romsdalen og Trollveggen

Romsdalen byr på flere stupbratte fjellsider og klatreruter. Den mest kjente er kanskje spektakulære Trollveggen, som er Europas høyeste loddrette stup. Veggen er forbeholdt erfarne klatrere, men kan like godt nytes i all sin prakt fra anerkjente Trollveggen Besøkssenter. Skulle det krible litt i fingrene, er Romsdalshorn en nærliggende og lettere klatretur som kan nås ved hjelp av guide. Husk kamera, postkort-motivene står på rekke og rad!

Her kan du enkelt bestille togbilletter til Åndalsnes.

3. Fiske i vakre Romsdalsfjorden

Romsdalsfjorden har et yrende artsliv, og svært gode fiskemuligheter. Her kan du nyte fjordlandskapet mens du drar fersk fisk opp i båten. Det finnes en rekke overnattingstilbud ved fjorden, perfekt for avslappende dager blant vakre strender og båtliv. For den litt mer eventyrlystne, er det mulig å leie SUP-brett eller padlebrett og kajakk for å utforske fjorden nærmere. Det er selvfølgelig gratis å fiske i sjøen, men husk å overholde fiskereglene i området.

Glad i fiske? Besøk Rena og sett ny fiskerekord med NSB i sommer.

4. Prøv stisykling i rå natur

Det er ikke alle plasser man kan sykle fra topp til fjord, men i Åndalsnes kan du nettopp det. Stisykling er en utfordrende og morsom aktivitet som lar deg kombinere natur og frisk luft, med fart og adrenalin. Romsdalen har stier for alle nivåer, så her kan også de minste være med. Uansett hva du ser etter, er du garantert en fantastisk utsikt og sannsynligvis noen forfriskende gjørmedusjer!

Dette er bare et lite utvalg av de mange utfluktene som Åndalsnes kan by på. For mer informasjon og aktiviteter, besøk informasjonssidene for Åndalsnes og Romsdalen. God ferie!

Stisykling i rå natur

Flere artikler