Alvdal – Norges skjulte ferieperle

Publisert:

Toget suser forbi Glomma, og frakter deg gjennom vakre Østerdalen. Du går av på Alvdal stasjon, trekker inn den friske lufta, og føler på roen som brer seg fra bygda. Velkommen til Hedmarks uoppdagede perle!

Det er mye som skjer i Alvdal i sommer. La oss friste deg med et lite utvalg: 

1.   Oppdag Norges svar på Grand Canyon

Jutulhogget er Nord-Europas største «canyon», og er med sine vel to kilometer et

imponerende skue. Juvet ligger et lite stykke fra Alvdal, men bare 400 meter fra riksveien,

altså er det ikke lange gåturen. Her er det et fantastisk ekko som gir gjenklang gjennom hele

juvet, så ha røsten klar!

2.   Dra til månen med Flåklypa

Et besøk til Aukrustsenteret er et «must». Senteret tar deg inn i Kjell Aukrusts vidunderlige verden, med kjente og kjære figurer. Si hei til Solan og Ludvig, sjekk ut Il Tempo Gigante, og bli sendt til månen som godkjent astronaut! Her er det masse moro for Flåklypa-fans i alle aldre.

3.   Slipp deg løs på Livestock

Livestock er tilbake i sommer, og legger opp til konserter, aktiviteter, og ekstremsport over tre herlige sommerdager i Nord-Østerdalen. Hva er vel bedre enn å prøve seg på klatring og stisykling, mellom lokal mat og konserter? Ikke vet vi! Nytt av året er Kalvstock, en helt egen dagsfestival for barna. Marit Larsen tar turen i år – gjør du?

4.   Dra på fjellvandring i Alvdal Vestfjell

Alvdal Vestfjell byr på flotte fotturer i grønne daler, og har hytter som er kjempeflotte turmål. Betjente Breisjøseter er et godt alternativ for deg som ønsker å slappe av med deilig middag etter endt oppstiging. Det finnes også fiskemuligheter og toppturer rundt hytta, som gjør det lett å utvide turen til mer enn bare én dag. Husk at «fjella» ligger et stykke fra sentrum, så det kan være lurt å leie bil eller spørre lokale om skyss.

Vel tilbake på stasjonen er det på tide å dra videre. Ansiktet ditt er friskt og solbrunt, festivalfølelsen sitter godt i, og Alvdal er sannsynligvis en tilhenger rikere. Kanskje går det en nyutdannet astronaut om bord i toget?

Trenger du mer informasjon, eller kanskje noen ekstra tips? Ta gjerne en titt på Alvdals informasjonssider før du tar turen. God ferie!

Breisjøseter
Sommeridyll: Breisjøseter ligger i vakre omgivelser, midt blant fiskevann og fjelltopper. Foto: Breisjøseter Turisthytte/Halvor Aspaas

Flere artikler