Bø Sommerland
Foto: Mats Grimsæth

Aktivitetsferie for hele familien i Bø

Publisert:

Klar for magasuget, sentrifuga og jettegryta? Attraksjonene i Sommarland i Bø får det garantert til å kile i magen!

Skandinavias største vannpark finner du i Bø i Telemark, og parken er verdt turen alene. Mange legger sommerferien sin hit, nettopp for å tilbringe noen dager i vannparken – der du er garantert deilig badetemperatur.

– Sommarland er verdt et besøk fordi det rett og slett er det beste badelandet for hele familien! Her kan du finne frem barnet i deg, eller kose deg på solsenga. Vi har sklier og basseng som passer alle, samt show to ganger om dagen. Bø i Telemark er en perle i Norge, og vi er stolte over å ha satt den lille bygden på norgeskartet. Parken har bestått i over 30 år, og gir en følelse av nostalgi og ren vannglede, sier Kjersti Evjenth, markeds- og salgskoordinator hos Bø Sommarland.

Det går helt fint å ta toget til din aktivitetsferie. Sørlandsbanen tar deg hele veien, og du kan hoppe av på Bø stasjon. Fra togstasjonen kan du ta lokalbussen de 4,5 kilometerne det er til Sommarland.

Dagene vil gå fort i parken, som er proppfull av morsomme aktiviteter for liten og stor. Pulsen vil garantert øke og adrenalinet vil pumpe i årene dine! Attraksjonene er delt opp i flere nivåer, og det er noe for en hver smak. Magasuget, sentrifuga og jettegryta er eksempler på attraksjoner for deg som liker at det kiler litt ekstra i magen. I Magasuget er du i fritt fall i ni meter! Det er også mange spennende attraksjoner, men som ikke er like skumle, som for eksempel Supersurfern og Sommarlandelva. Parken har også noen snille attraksjoner som passer for de aller fleste, for eksempel Hompetitten og barnebasseng med sklier.

Etter noen dager i parken kan det være deilig med en avveksling og gjøre noe annet. Fem kilometer fra togstasjonen ligger Høyt og lavt klatrepark, som er en morsom attraksjon for hele familien. Klatreparken ligger bare 500 meter fra Sommarland, og kommer du rett fra toget går det buss fra togstasjonen på sommerstid.

Bø har også flust av turmuligheter og elver for fisking, bading eller padling. Det er også mange stier som passer ypperlig for sykling og rulleski. Om vinteren er Lifjell skisenter verdt et besøk, og om sommeren er samme område perfekt for toppturer.

Hvis du først besøker Bø har du også kort vei til andre av Telemarks attraksjoner.

–Med sin sentrale beliggenhet, er bygda et veldig godt utgangspunkt for baseferie i Telemark. Du kommer deg til by, kyst og høyfjell i løpet av en times tid. I umiddelbar nærhet har du attraksjoner som Telemarkskanalen, Norsjø Kabelpark for vannski og wakeboard og Fruktbygda Gvarv, forteller Marianne Dale og Helena Hafþórsdóttir i Visit Bø.

– Beveger du deg litt lenger vest finner du Sjøormtårnet i Seljord, og i september hvert år foregård også handels- og landsbruksmessen Dyrsku’n på samme sted. Drar du østover kommer du til Notodden med verdensarvstatus og Bluesfestival, og Rjukan med Gaustatoppen, Industriarbeidermuseet på Vemork og verdensarv.

Det er med andre ord nok å gjøre både i Bø og områdene rundt, god tur!

Vemork kraftstasjon
Rjukan: Vemork er en kraftstasjon vest for Rjukan. Under andre verdenskrig ble stasjonen brukt til å produsere tungtvann. Foto: Nancy Bundt/visitrjukan.com

Flere artikler