Fra palmesus og innendørs surfing til ræger på brygga!

Sommer i Kristiansand.

Publisert:

Kristiansand om sommeren er det gode liv på, ved og i sjøen. Med MS Bragdøy kan du pakke familien og badetøyet og drive øyhopping i skjærgården fra 23. juni til 5. august. Vil du kjenne at det kiler i magen og er ferdig med tømmerrenna i Dyreparken? Prøv et naturbasert adrenalinkick i RIB med 2 x 320 HK. Her er fem andre tips når du har gått i land.

Tips 1: Surfing og palmesus

Aquarama Bad er et av Norges største badeland, og tilbyr spa-avdeling, vannsklier, bølgebasseng, utendørs basseng og Sørlandets eneste innendørs surfebølge, perfekt for nybegynnere (og regnværsdager). Like utenfor ligger den populære Bystranda med sand, saltvann og kommunens palmer som når de ble satt ut 4. juni markerte at sommeren er kommet i sør.

Tips 2: Konserter i Kilden

Kilden er det største kulturbygget på Sørlandet, ligger i sjøkanten ved Odderøya, i bedagelig gåavstand fra sentrum (eller et mageplask fra Fiskebrygga), og er internasjonalt premiert for sin arkitektur. Her serveres musikk og teater hver kveld, og gratis formiddagskonserter fra 25. juni til 21. juli.


Tips 3: Grand Prix på Sørlandets Kunstmuseum

Grand Prix er en utstilling som inviterer voksne og barn inn i en verden av skulpturer, tegninger, spill, kostymer og verksteder til en lek om samfunnet vi lever i. Det handler om å leke, men hvilken lek? Det handler om å leve, men hvilket liv? Etterpå smaker det med en is på bytorget, like ved.


Tips 4: Kanoner fra andre verdenskrig

Kristiansand kanonmuseum ligger i flott turterreng på Møvig like utenfor byen. Kanonbatteriet Vara ble bygd av tyskerne og påbegynt i 1941, og har blant annet verdens nest største kanon bygd på land. En unik historietime i vakkert sørlandslandskap. Åpent hver dag fra 11-18 frem til 17. august.

Tips 5: Ferske ræger på Fiskebrygga

På Norges største fiskebrygge kan du kjøpe fersk sjømat og spise på bryggekanten, eller innta en av de mange restaurantene og uteserveringene som er samlet her. Her er det bare å se på småbåtlivet og nyte den gode stemningen som kommer like sikkert som solgangsbrisen i kveldingen. Gratis konserter hver tirsdag hele sommeren.