1400x700_landing omdømme

Har du noen gang tenkt på hva du faktisk bidrar med når du tar toget?

Publisert:

Det finnes mange grunner til at folk velger å ta toget. Ofte handler det om det praktiske, at det lønner seg økonomisk, at det går raskere enn alternativene eller at toget er den mest miljøvennlige måten å reise på.

Har du tenkt på at det 100 000 pendlere gjør hver dag er å redde alle oss som skal inn og ut av byene fra totalt kaos? I disse dager går vi ut med et budskap der vi hyller pendlerne, hverdagsheltene. Tilfeldig utvalgte pendlere som velger å ta toget, alle av forskjellige årsaker. De har gjort noe så vanlig som å kjøpe månedskort, ruslet ned på en perrong og satt seg på et tog.

Hvis alle pendlerne hadde satt seg bak rattet i hver sin bil hver morgen, hadde det tilsvart en saktegående bilkø fra Oslo til Trondheim – og det i tillegg til alle bilene som allerede finnes på veiene!

Det finnes bare en måte å reise på som går opp med antall mennesker som skal inn og ut av byene våre, og det er å reise sammen. Så det er på sin plass å si ”tusen takk for at du tar toget”.

Tallenes tale:

Når vi har regnet ut hvor mye kø og CO2-utslipp hverdagshelten Tonje og de andre pendlerne har spart veiene for, så har vi regnet ut fra de nasjonale tallene som sier at det på arbeidsreiser i snitt sitter 1,2 personer i hver bil. Hadde for eksempel alle 800 passasjerene i et dobbeltsett med Flirt-tog i rushtiden kjørt bil istedenfor, så ville dette utgjort mer enn 600 biler. 

Med Tonje som eksempel så har hun, ved å velge tog, spart samfunnet for 73 kilometer kø og 7,19 tonn CO2-utslipp i sin tid som pendler.