Publisert:

Sunne spor til Tolga

Det er ventet flere reisende til Tolga når Norges kommende idrettsstjerner skal kjempe om gull i nordiske grener under Hovedlandsrennet 2017. NSB sørger for at tilskuere og tilreisende kommer seg miljøvennlig frem med toget.

Tolga Du vet du nærmer deg Tolga når du ser hoppbakken fra togvinduet      FOTO: NSB v/Tore Bjørback Amblie

Hovedlandsrennet 2017 på Tolga går av stabelen fredag 3. mars, og arrangøren forbereder seg på folkefest.

-Arrangøren var tidlig i kontakt med oss, da de gjerne ville ha med NSB på laget for å sørge for at heiagjenger skal komme seg trygt og miljøvennlig frem med tog. Med deres hovedbudskap «sammen om sunne spor», og våre miljøvennlige togavganger er det klart vi er med, sier NSB salgs- og markedsansvarlig Trønder-, Røros og Meråkerbanen, Hilde Lyng, og fortsetter:

-Vi venter flere reisende til Tolga og steder i nærheten for alle som skal overnatte på hotell og privat. Steder i nærheten er spesielt Røros, Tynset og Alvdal, som alle er enkle å komme seg til og fra Tolga under rennene.  Både togbilletter og overnatting bør bestilles i god tid. 

Gangavstand fra togstasjonen

-Det er 800 m til Sætersgård der langrennsøvelsene foregår og 1 km til Hamran skipark der hoppøvelsene foregår. Hovedlandsrennet er en arena med fremtidige kunder som er opptatt av miljø. Så i tillegg til å bidra med det miljøvennlig toget til og fra arrangementet, ser NSB det som en fin mulighet å fronte gode miljøverdier som reisevaner, sier Lyng.

Arrangøren legger også opp til at publikum skal la bilen stå under arrangementet, og oppfordrer til bruk av bena eller spark for å ta seg frem mellom arenaene.

-For tilreisende med toget vil det være sparker tilgjengelig for lån etter god dugnadsånd av arrangør og lokale krefter. Så vi synes det er kjempeartig å være med på laget, og gleder oss stort til oppstart fredag 3. mars, fortsetter Lyng.

Plassreservering

Det er plassreservering på togene til og fra Tolga, der de mest populære avgangene blir utsolgt først.

-Vi ser at enkelte avganger er mer populære ved at de blir tidlig utsolgt. Spesielt under større arrangementer. Vi anbefaler derfor de som ønsker å ta spesifikke avganger til Hovedlandsrennet, å bestille billett allerede nå, sier Lyng.

Legg inn hjemstedet ditt og søk deg til Tolga på nsb.no for reisetilbud. Vil du vite mer om Hovedlandsrennet 2017 finner du informasjon på deres sider her.  

Velg sunne spor til Tolga. Ta toget.

 

Publisert: