Publisert:

Strikketog til Rennebumartnan

Nok et år er Strikketoget klart for å gi reisende kyndig hjelp og veiledning underveis til Rennebumartnan på Oppdal fredag 12. august.

skifer NSB Sonja Skorheim og Brit Rønning fra Husfliden Oppdal er vertskap på Strikketoget fra Oslo. Foto: Terje Fossum

I år kan du ta Strikketoget både fra Oslo, Åndalsnes, Trondheim og Steinkjer. NSB har selvfølgelig med seg Husfliden Oppdal og Husfliden Steinkjer om bord.

- Med Husfliden som vertskap er vi godt sikret at det blir mye faglig på vei til Rennebumartna.  Om du ikke kan strikke når turen starter, kan du det grunnleggende innen toget er framme på Oppdal, sier NSB markedsansvarlig på Dovrebanen, Terje Fossum.

Seljemark Det blir også underholdning om bord i Strikketoget. Seljemark gir gjestene en musikalsk velkomst til Dovrefjell og Trøndelag. F.v.: Mildrid Seljemark, Kathrine Rømmen og Ranveig Seljemark. Foto: Terje Fossum

To rette, og ingen vrange i samarbeidet

-Om bord vil du ikke bare lære å strikke, men også komme i ordentlig god stemning i godt lag. Og når toget klatrer over Dovrefjell blir det også minikonsert med gruppa Seljemark, sier Fossum, og fortsetter:

-I fjor kjørte vi tilsvarende samarbeid der hele 130 strikkeentusiaster var med på toget. Nå gleder vi oss til i år der det ser ut til å bli minst like mange, sier Fossum.

Strikketoget er et samarbeid mellom NSB, Rennebumartnan, Husfliden og Skifer Hotel Oppdal. Samarbeidet kom i gang i fjor, og bidrar til å skape martnasstemning allerede på toget.

strikk i fart

Rennebumartnan og Strikketog

Rennebumartnan i Berkåk er Norges største kvalitetsmartna for husflid, håndverk og brukskunst.

Tog fra Oslo S kjører fredag 12. august klokken 14:02, med korrespondanse på toget fra Åndalsnes 16:28. Ankomst Oppdal er klokken 19:05.
Toget fra Trondheim kjører klokken 15:30. Reisende fra Steinkjer benytter seg av lokaltogene på Trønderbanen til Trondheim S. Ankomst Oppdal er klokken 17:05. Lørdag kjøres buss fra hotellet til Rennebumartnan og tilbake.

Mer informasjon om Rennebumartnan her og Skifer Hotel her. Se denne siden for mer informasjon om Seljemark på turne med NSB.

Strikk i fart. Ta toget.