Publisert:

Start Litteraturfestivalen på toget

I samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim kjører NSB Litteraturfestivaltog onsdag. Toget til Litteraturfestivalen på Lillehammer går fra Trondheim onsdag 31. mai klokken 08:18.

Litteraturfestivaltog over Dovre


-På Litteraturfestivaltoget til Lillehammer har vi en egen vogn for de som liker litteratur. Her kan togreisende møte forfattere og andre litteraturhungrige på toget på vei til festivalen, sier Terje Fossum i NSB Nord, og fortsetter:

-Alle om bord i det rutegående toget fra Trondheim kan komme og gå som de vil i vogna hvor det blant annet blir kåseri med Silje Warberg og flere lyrikere som Karoline Sætre, Cecilie Wold Andersen og Rune F. Hjemås vil lese fra egne bøker. I samarbeid med Trondheim Folkebibliotek kan de reisende også få med seg en bok hjem.

Minikonsert i kafévogna

Det blir også musikalsk innslag om bord i toget i NSB Kafé.

-I tillegg til litterær underholdning blir det også minikonsert med «Dylan on the tracks» i kafévogna på toget. Her vil Siri Aurland Bredesen og Mathias Johansson gi innblikk i nobelprisvinnerens litterærmusikalske univers.  Vi gleder oss over at både lyrikere, musikere og Litteraturhuset i Trondheim vil være med oss å sette litterært preg på togturen over Dovre til Lillehammer, sier Fossum.

Norsk Litteraturfestival arrangeres på Lillehammer 31. mai til 4. juni. 

Publisert: