Publisert:

Sommertoget i gang

I kveld 27. juni er det klart for første sending fra Sommertoget. Første stopp er Rognan etter at toget la ut fra Bodø tidligere på dagen.

Dermed er det klart for direkte kveldssending på NRK 1 klokken 2130 fra tirsdag til lørdag helt til 19. august da toget ender i Sarpsborg.

Det har vært jobbet intenst over en lang periode med Sommertoget, og nå ser alle bidragsyterne frem til å komme i gang.

– Alle er spente foran første sending på Rognan. Sommertoget skal tilfredsstille en rekke behov og funksjoner. Her skal det produseres tv og radio, det skal soves og spises, lages mat, lagres og ikke minst, kjøres tog, forteller kommunikasjonsrådgiver i NSB, Gina Scholz.

https://www.nrk.no/presse/her-stopper-sommertoget-2017-1.13330998

Følg med Sommertoget på NRKs sider  

Toget inneholder sovevogner, spisevogn, oppholdsrom, produksjons- og redigeringsrom, kjøkken, scene, container for oppbevaring og en container som vil inneholde NRK-opplevelser for publikum på stasjonsområdet.

 I løpet av reisen skal toget settes sammen på tolv ulike måter, tilpasset ulike strekninger og de 40 stasjonene som besøkes. NSB og CargoNet er hovedleverandører av materiell.

NRK er prosjektleder og eier av Sommertoget som begrep og fenomen. Bestillingen fra NRK skal gjøre det mulig med radio- og TV-produksjon på toget, underveis og ved utvalgte stasjoner.

NSB er hovedleverandør, har fremføringsansvaret og sørger for at toget settes sammen av et materiell som tilpasses NRKs behov innenfor rammen av hva som er mulig å få til.

De første rapportene fra toget går ut på at engasjementet er å ta og føle på. Folk er glade, forventningsfulle og nydelige barnehagebarn vinker med flagg. Lokale spesialiteter serveres og NRK blir tatt I mot med åpne armer. Dette er starten på et langt eventyr.

– Vi jobber hele tiden opp mot NRK og deres ønsker og behov. Toget blir til i et tett og godt samarbeid og NRK får sine ønsker innfridd så langt dette er mulig og forsvarlig å gjennomføre, sier Scholz.

 sommertog1

 Sommertoget på sporet fra den 27. juni.

sommertog2

NSBs datterselskap, CargoNet bidrar med vogner til Sommertoget. (Fotos Gina Scholz.)

sommertoget_Fauske

Mange hadde møtt frem da Sommertoget besøkte Rognan. (Foto: Gina Scholz).