Publisert:

Smak på Trøndelag. Ta toget

NSB tar deg enkelt og behagelig til Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen. Festivalene med nye, spennende retter og folkekjære tradisjonsretter går av stabelen i Trondheim 3.-5. august.

Bryggerifestivalen

Nok et år er det ventet flere reisende til Trondheim med Trøndersk Matfestival og Bryggerifestival, og lokaltogene på Trønderbanen gjøres klar for å frakte livsnyterne frem.

-Vi forventer over 200 000 besøkende til festivalene våre 3.-5. august, og vi vil gjerne ha flere, sier Aslaug Rustad, daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, og fortsetter:

-Den beste måten å komme til Trondheim disse dagene, er å ta toget. Derfor har vi inngått et samarbeid med NSB. Vi oppfordrer våre besøkende til å sette igjen bilen og ta toget til unike matopplevelser i Trondheim sentrum.

Alle tog til Trondheim

- NSB skal gjøre det vi kan for å få reisende frem til festlighetene, og hjem igjen. Selv om vi kjører sommerruter går det likevel ofte tog, så de fleste vil finne avganger som passer for sitt besøk på Trøndersk Matfestival og Bryggerifestival, forklarer markeds og kommunikasjonssjef i NSB Nord, Hilde Lyng.

NSB Trønderbanen

Lokalmat i regiontogene

NSB leverer tjenester på kryss og tvers av Norges land, fra Kristiansand i Sør til Bodø i Nord. Dette reflekteres også i mattilbudet om bord i regiontogene, som baserer seg på norske favoritter og råvarer fra norske, lokale leverandører.

-Med dette som grunnlag er det naturlig å samarbeide med Trøndersk Matfestival – en viktig støttespiller for norske leverandører og tradisjonsrik norsk mat. Vi synes også det er ekstra artig at det skjer i Trondheim, for her har vi både regiontog fra sør og nord i tillegg til lokaltogene på Trønderbanen, sier Lyng.

Bryggeritog fra Oslo

I forbindelse med Bryggerifestivalen i Trondheim arrangerer Oi! Trøndersk Mat og Drikke sammen med NSB også en egen liten bryggerifestival på skinner. Om bord på dette toget har vi med fire av Norges beste håndverksbryggerier, som vil fortelle om hvordan man brygger sitt eget øl, hva som kjennetegner ulike øltyper og hvilke øltyper som passer til forskjellige typer mat.

Du kan kjøpe billett til kurset om bord i NSB kafé til kr 100,- som inkluderer smaksprøver og servering av snacks. 18 års aldersgrense. Billett til togturen kjøpes på nsb.no.

Bryggeritoget går fra Oslo 2. august kl. 13.50 og ankommer Trondheim kl. 20.45.

Ellers finner du alle togavganger ved søk i NSB app eller på www.nsb.no