Publisert:

Akademitog på Raumabanen

Fredag 5. august kjører NSB RaumaRock Akademi-tog mellom Åndalsnes og Bjorli sammen med RaumaRock og Kulturskolen. På toget får ungdommen lære seg hva som må til for å arrangere en festival. NSB kjører også Rocketog fra Oslo, som slipper deg av midt i festivalområdet.

RazikaFOTO: Razika, som flere ganger har blitt nominert til Spellemann, blir med og underholder på Rocketoget.

I tillegg til å lære om arrangement vil ungdommen også få inspirasjon fra kjente artister og lære om låtskriving.

- Dette er et utrolig spennende samarbeid med RaumaRock og Kulturskolen i flere kommuner i Møre og Romsdal når vi i august forvandler turisttoget vårt til et Akademi-tog, sier markedsansvarlig på Dovre- og Raumabanen i NSB, Terje Fossum.

-RaumaRock Akademiet er for unge musikere og artister fra 12 år og oppover fra romsdalsregionen. Vi inviterer alle kulturskolene i ROR kommunene til talentutvikling og motivasjons workshop. Formålet er å etablere en årlig workshop under RaumaRock festivalen der unge rock/popband og musikere fra kulturskoler får møte hverandre i undervisning og samspill under Midt Norges største rockefestival, i et miljø der både nasjonale og internasjonale artister opptrer hver eneste dag, skriver festivalsjef RaumaRock 2016, Dag Inge Landbakk i en pressemelding.

Akademiet skal være et spenstig alternativ og ekvivalent til de store fotballakademiene for talentutvikling. NSB selger ikke billetter til dette toget da plassene er avholdt Kulturskolen.

Rocketog til RaumaRock

NSB ser også frem til å frakte de mange reisende til den populære rockefestivalen i Åndalsnes, som går av stabelen torsdag 4. august.

-I år kjører vi Rocketog i tillegg til ordinære togavganger til festivalen. Det vil si vi setter av en vogn på toget der det blir underholdning for å få RaumaRock deltakerne i god stemning allerede på vei til festivalen. Vognen vil være åpen for alle om bord, der folk kan komme og gå som de vil. Rocketoget har avgang fra Oslo klokken 07:32 fredag 5. august med ankomst i Åndalsnes klokken 13:28 etter togbytte i Dombås klokken 11:59, forteller Fossum.

-I godt samarbeid med Raumarock har vi blant annet fått med oss Razika, så dette blir artig, sier Fossum og fortsetter: -RaumaRock arrangeres for 15. gang i år og når du går av toget er du midt i festivalområdet. Festivalen drar tusenvis til Åndalsnes, så vi vet at det blir mange reisende. Vi vil gjøre det vi kan for å få de fram til festlighetene på en så behagelig måte som mulig.

Reiserute og togbillett

Ellers vil resten av toget være klart for å frakte reisende frem på vanlig måte fra Trondheim i nord og Lillestrøm i sør. NSB kjører buss fra Oslo til Brumunddal fordi Jernbaneverket utfører nødvendig oppgraderings arbeid på jernbanen.  Toget går i rute fra Lillestrøm klokken 08:13 og Gardermoen klokken 08:28. Det gjelder både Rocketoget og selvfølgelig for alle de andre togavgangene også.

NSB selger billettene til toget som vanlig, der Minipris kan være tilgjengelig. Billetter bestilles enkelt på nsb.no eller i NSB app. Ønsker du å kunne forandre billetten kjøper du ordinær billett.

Ekstratog mellom Åndalsnes og Bjorli

NSB kjører også ekstratog på Raumabanen mellom Åndalsnes og Bjorli i forbindelse cruiseanløp, som også er åpent for RaumaRock.

Se Romsdal-Bookings salgskontor Åndalsnes stasjon, www.romsdal-booking.com eller www.visitandalsnes.com for informasjon og billett til ekstratogene.

For mer informasjon og festivalbilletter se RaumaRock sine nettsider her.

Velkommen om bord!

Publisert: