Publisert:

Reiseråd til VG-lista i Bergen

NSB har flere togavganger til og fra Bergen som de konsertglade kan benytte seg av til og fra VG-lista, som arrangeres onsdag 13.juli på Festplassen i Bergen. I tillegg kjøres kveldsavgangen fra Bergen klokken 20:42 med ekstravogner.

Mange benytter offentlig kommunikasjon til og fra arrangementet, og NSB venter stor trafikk på togene.

- NSB er glad for å kunne tilby togtransport til konsertglade ungdommer og gjør det vi kan for å få reisende trygt fram. Vi er forberedt på at mange vil bruke toget til og fra VG-lista i Bergen sentrum, og vil sørge for at kundene våre får en så god og behagelig togreise som mulig, sier salgs- og markedsansvarlig for Bergensbanen, Henning Lirhus og fortsetter:

- Ved konsertslutt forventer vi ekstra stor pågang. Vi har derfor satt opp ekstra mange plasser i toget som går fra Bergen kl. 20:42 til Arna og videre til Voss. Det kan være lurt å kjøpe billetten på forhånd, for å unngå unødvendige forsinkelser og trengsel på stasjonsområdet. Kjøp gjerne tur og returbillett om du har mulighet til det.

Store folkemengder

Men det er ventet store folkemengder, og derfor viktig å forberede de unge som ikke reiser så ofte.

- Du som foreldre må gjerne bli med på turen om barnet ditt ikke er reisevant. Om det er voksne med eller ikke kan det uansett være lurt å reise sammen med andre. Da blir turen fort mer behagelig for både de yngre reisende og eldre som sitter hjemme, råder Lirhus.

Oppdatert ruteinformasjon er å finne på nsb.no og NSB app. Se også VG-lista her for mer informasjon om arrangementet.


Tips til foreldre og andre reisende
• Beregn god tid til reisen, i og med at det er mange som forventes å reise med toget samtidig.
• Kjøpe tur og retur billett om du har mulighet til det.
• Husk at du som foreldre/foresatt er ansvarlig for ditt barn. Det er du som bestemmer om barnet er modent nok til å reise alene på toget.
• Se NSBs anbefaling for en trygg opplevelse for barn som reiser alene på våre nettsider her.