Publisert:

Reiseråd onsdag 6. juli

Beregn god tid om du skal benytte deg av NSB sitt tilbud fra Stavanger på onsdag 6. juli mellom klokken 20-22. Det er ventet stor trafikk på lokaltogavgangene, som kjent kjøres med buss mellom Stavanger og Egersund pga arbeid på jernbanen, da flere tar turen til og fra VG-lista ved Konserthuset i Stavanger.

NSB kjører som vanlig hyppige avganger til og fra Stavanger. I år, som i fjor, vil NSB ha ekstrabusser på de mest populære avgangene etter at konserten er ferdig.

-Etter tidligere erfaringer ser vi at det blir fort mange folk på stasjonen etter arrangementet, som fører til ekstra vente- og reisetid. Dette til tross for at vi har satt opp flere ekstrabusser. Derfor ønsker vi å forberede reisende allerede nå, slik at de får god tid til å se på andre muligheter, sier salgs- og markedsansvarlig i NSB, Dag Brekkan.

Store folkemengder

NSB er glad for å kunne tilby transport til konsertglade ungdommer og gjør det vi kan for å få reisende trygt fram.

-Vi vil ha kundeveiledere på Stavanger stasjon, for å hjelpe kundene våre slik at de får en så praktisk og behagelig reise som mulig. Ved konsertslutt kan kunder allikevel oppleve å måtte vente, hvis det blir fullt. For å ivareta sikkerheten til reisende er det derfor viktig at foreldre gjør ungdommen oppmerksom på situasjoner som kan oppstå, sier Brekkan og fortsetter:

-Det kan også være lurt å kjøpe billetten på forhånd, for å unngå unødvendige forsinkelser og trengsel på stasjonsområdet. Så vil vi i NSB gjøre vårt beste for at transporten til og fra fungerer, sier Brekkan.

Oppdatert ruteinformasjon er å finne på nsb.no og NSB app.

Tips til foreldre og andre reisende
• Beregn god tid til reisen, i og med at det er mange som forventes å reise samtidig.
• Foreldre må være forberedt på å gi barna beskjed om at de kanskje må ta en annen avgang enn avtalt, og at de da blir hentet om annen transport ikke er mulig.
• Husk at du som foreldre/foresatt er ansvarlig for ditt barn. Det er du som bestemmer om barnet er modent nok til å reise alene på toget.
• Se NSBs anbefaling for en trygg opplevelse for barn som reiser alene på våre nettsider her.

Publisert: