Ramaskriktog til skrekkbygda

Publisert:

I dag, torsdag 20. oktober, kjører NSB Ramaskriktog fra Trondheim og Oslo til Norges skumleste filmfestival på Oppdal. Det kan fort bli en mystisk og spennende togtur med skumle historier.

Nå er fire dager med skrekkfilm på Oppdal rett rundt hjørnet og NSB har ved den anledningen funnet frem skrekkvogna for å gi Ramaskrikdeltakerne en noe uvanlig togtur.

-Du kan bruke tiden på toget til veldig mye, og nå gleder vi oss stort til å gi reisende til skrekkfilmfestivalen på Oppdal en togtur de ikke vil glemme med det første, sier markedsansvarlig på Dovrebanen, Terje Fossum, og fortsetter:

-Vi har nemlig satt av en vogn på et tog fra Oslo og et fra Trondheim, der vi i godt samarbeidet med skrekkfilmarrangøren vil sørge for en perfekt oppvarming til årets Ramaskrik. 

Lettskremte herved advart

-Om bord på toget i denne togvogna skal vi lage en stemning uten like. Med oss har vi nemlig Midtnorsk fortellerforum som vil underholde med forferdelig skumle historier, eventyr, myter og sagn i det toget suser forbi spennende natur og omgivelser. Så for å være med her bør du være minst like tøff som toget. Er du av typen som foretrekker prinsesseeventyr uten troll bør du ikke inn her, advarer Fossum.

Toget er en perfekt oppvarming til festivalen. Årets Ramaskrik filmfestival åpnes nemlig med den mest omtalte skrekkfilmen «Train to Busan» fra Sør-Korea. Train to Busan er ifølge festivalsjef Morten Haagesen en actionfylt zombiethriller som nærmest i sin helhet foregår på et tog eller en togstasjon. Han forteller at vi følger passasjerene på toget mellom Seoul og Busan idet et Zombieutbrudd starter. Dette blir selvsagt en kamp på liv og død.

Et rødt tog gjennom Ramaskrik

Det er ikke bare NSB som er med på moroa. Ramaskrik har også fått med seg Jernbaneverket og Norsk Jernbanemuseum.

-Så det blir visning av varulvfilmen «Howl» inne i ei togvogn på Oppdal stasjon. Den skal innredes som en kinosal og gi oss herlig togvarulvskrekk i sitt rette element, sier Fossum og forklarer at Oppdal er ei togbygd hvor jernbanen har og betyr mye. Det ble derfor naturlig for både festivalen og NSB å finne på noe artig sammen.

Ramaskriktoget fra Oslo S går klokken 14:02 og er på Oppdal klokken 19:05, og fra Trondheim går toget klokken 15:30 og er på Oppdal klokken 17:15.

Se gjerne Ramaskrik filmfestival sine nettsider her for mer informasjon om festivalen.

Velkommen til togskrekk i Oppdal!