Publisert:

Opptrapping av streiken 08.10

Norsk Lokomotivmannsforbund varslet en opptrapping av streiken, og fra lørdag 08.10 ble ytterlige 42 lokomotivførere tatt ut i streik. Dette får først og fremst innvirkning for NSBs kunder på Østfoldbanen.

Ved streikens begynnelse tok Norsk Lokomotivmannsforbund ut 66 medlemmer i streik i NSB Persontog. Uttaket har frem til nå variert, og hvilke strekninger som blir berørt er avhengig av hvor lokførerne skulle ha kjørt. Ved ytterlig opptrapping på lørdag 08.10 2016 er 108 lokførere i NSB Persontog tatt ut i streik.

Konsekvensen av opptrappingen er følgende innstillinger fra fredag 7. oktober klokken 23:00:
●Alle lokaltog på Østfoldbanen fra L2 Ski, L21 Moss og L22 Mysen
●Noen av R20 regiontogene til/fra Halden. R20 togene, som ikke blir innstilt, vil kjøre direkte mellom Oslo S og Rygge. Det blir altså ikke på- og avstigning på stasjoner mellom Oslo og Rygge i begge retninger
●Noen av togene mellom Oslo og Bergen, samt togene på Vossebanen og i Arnalokalen

Kunder bes søke opp sitt tog på nsb.no eller NSB appen for å finne informasjon om sin reise.Informasjon legges ut maksimalt 24 timer før avgang. Det legges ikke ut lister over berørte togavganger på nsb.no, fordi listene endres for hver dag. NSB beklager ulemper

Streiken er en lovlig aksjon, og NSB kan derfor ikke sette opp alternativ transport for tog som rammes av streiken. Forsinkelser og utgifter til annen transport, som følge av streik, gir ikke grunnlag for erstatning (Transportvilkår §7F).

Få refusjon av ubenyttede billetter til innstilte avganger ved å henvende deg til hjelp@nsb.no (oppgi referansenummer eller legg ved kopi av billetten), ring 815 00 888 eller kontakt betjente stasjoner.

Vi beklager at streiken rammer tusenvis av passasjerer hver dag. NSB håper at vi klarer å finne løsninger med Norsk Lokomotivmannsforbund så snart som mulig slik at streiken kan avsluttes.

Les mer om streiken.

Artikkelen ble oppdatert 7.10
Artikkelen ble oppdatert 6.10
Artikkelen ble publisert 5.10