Lokomotivførerstreiken rammer kundene hardt

Publisert:

Lokomotivførerstreiken som har pågått siden torsdag 29. september, rammer kundene ytterligere fra fredag kveld klokken 23.00. Norsk lokomotivmannsforbund tar ut flere medlemmer og lammer lokaltogtrafikken på Østfoldbanen.

-Jeg er lei meg for de store konsekvensene lokomotivførerstreiken påfører kundene våre. På vegne av NSB ønsker jeg å beklage den situasjonen de reisende opplever. Jeg håper at vi så snart som mulig klarer å finne løsninger med Norsk Lokomotivmannsforbund, sier konsernsjef i NSB, Geir Isaksen.

Isaksen opplever at det er enighet mellom partene om at det skal finnes en nasjonal standard for opplæringen av lokomotivførere som skal ha godkjenning til å kjøre tog i Norge.

-Som parter ønsker vi begge en nasjonal standard, men vår motpart ønsker at NSB ensidig skal forplikte seg i en tariffavtale. Tariffesting av opplæringskrav i vår tariffavtale gir ikke en nasjonal standard. NSB ønsker fortsatt høy sikkerhet og god kvalitet på opplæringen av lokomotivførere, men en standard må settes av norske myndigheter, sier Isaksen.

Dette er noe Statens Jernbanetilsyn arbeider med, og de har varslet at en veiledning skal lages i løpet av 2016.

– Vi understreker også at vi på ingen måte går på akkord med sikkerheten, understreker Isaksen.

Berørte tog

Alle lokaltogene på Østfoldbanen stanser når streiken nå utvides. Også andre lokaltog blir berørt på Østlandet og i Bergen. Enkelte regiontog blir også innstilt som følge av streik.

Skal du ut å reise bør du som kunde orientere deg om din strekning på nsb.no eller NSB-appen.

Her er 108 lokførere i NSB tatt ut i streik:
Moss
Ski
Lillestrøm
Oslo
Bergen
Trondheim
Kristiansand
 

Publisert 7. oktober 2016 klokken 08:30.