Publisert:

Lokfører og sjaman tar toget til Tråante 2017

Lørdag 4. februar tar Lokfører Johnny Bomban Anthi Siljuberg med seg same-kofta og sjaman-tromma og kjører toget til Trondheim og Tråante 2017.

Tråante
Johnny Bomban Anthi Siljuberg, Ann Majbritt og Ánna-Katri Helander tar toget til Tråante 2017

-Johnny er en erfaren lokfører i NSB. Men han er også sjaman og engasjert i en sameforening i Oslo. Han behersker både sjaman-tromme, munnharpe og lasso-kasting. Hans mor hadde samisk som morsmål. Hans reisefølge, Ann Majbritt er oppvokst i det samisk miljøet i Finnmark. Hun er aktiv innenfor samisk kultur. Begge er i dag bosatt på Østlandet, forteller markedsansvarlig på Dovrebanen, Terje Fossum.

Johnny og Ann Majbritt tar toget fra Oslo S lørdag kl. 08:02 med ankomst Trondheim 14:31. Om bord i toget til Tråante kan vi oppleve både samiske eventyr, sang, joik og sjaman-tromme.

Tråante tog

100 år siden samenes første møte i Tråante = Trondheim Tråante er det samiske navnet på Trondheim.

-Tråante 2017 er en bred samisk kulturfestival som arrangeres i Trondheim 5. – 12. februar. Her kan alle få oppleve mye flott musikk, dans, teater og god samisk matkultur. Sametinget flytter også til Trondheim denne uka. Tråante 2017 vil sette sterkt preg på byen. Tråante 2017 markerer at det er 100 år siden samenes første landsmøte. Samenes nasjonaldag markeres 6. februar, sier Fossum, og fortsetter:

-Det er naturlig at samisk kultur også kan oppleves på toget til Trondheim disse dagene. Det blir samiske eventyr i NSB Familie, miniseminar, joik og mere til i NSB Kafé. Ánna-Katri Helander er en samisk kulturarbeider og danser som opptrer på toget 8. og 12. februar.

Samisk kultur kan oppleves på følgende tog:

Lørdag 4. februar:     

• Tog fra Oslo 08:02 til Trondheim 14:31                    Johnny Bomban Anthi Siljuberg og Ann Majbritt

Onsdag 8. februar:    

• Tog fra Trondheim 08:18 til Oslo 15:03                    Johnny Bomban Anthi Siljuberg og Ann Majbritt

• Tog fra Oslo 08:02 til Trondheim 14:31                    Ánna-Katri Helander

Søndag 12. februar:

• Tog fra Trondheim 08:18 til Oslo 15:03                    Ánna-Katri Helander

 

 

Publisert: