Publisert:

Lokaltog på skinner igjen

NSB ser frem til å kjøre tog igjen mellom Stavanger og Egersund/Moi fra lørdag 12. august kl. 18.00. Enkelte regiontog vil fremdeles bli berørt av Bane Nor sin nødvendige oppgradering ut året.

Jærbanen     

Bane NOR sine oppgraderingsarbeider av jernbanen er i rute og NSB er klar til å kjøre tog som normalt fra lørdag.

-Endelig får vi kjøre tog igjen! Det vet jeg både kundene våre og ansatte i NSB gleder seg masse til, sier markeds- og kommunikasjonssjef i NSB Sør, Dag Brekkan, og fortsetter:  

-Det har vært en krevende sommer for både oss og kundene våre, men vi er glad for at det har gått så bra som det har. Inntrykket vårt er at samarbeidet med Kolumbus har blitt satt pris på både internt og hos kundene våre. At flere har endret reiseatferd på Jærbanen i sommer er ikke så rart, når reisetiden til flere bestemmelsessteder har tatt lenger tid med bussene enn normalt med toget.

Best mulig alternativ for reisende

-Målet vårt er at alternativ reise skal fungere best mulig for flest mulig av kundene på Jærbanen, og samarbeidet med Kolumbus mellom Sandnes og Stavanger ser ut til å ha gått veldig bra. Videre nå vil vi evaluere både samarbeid og hvordan det har gått i sommer for å kunne gi et best mulig alternativ til kundene våre også når vi ikke får kjøre tog i fremtiden, forklarer Brekkan.

Markeds og kommunikasjonssjefen i NSB Sør takker også kundene for tålmodigheten i sommer. 

-Vi er glad for at pendlere og andre reisende har vært tålmodig og stort sett vært fornøyd med det busstilbudet vi leverte. NSB, som kundene våre, foretrekker alltid å kjøre tog. Men vi har forståelse for at Bane NOR må oppgradere banen, sier Brekkan.  

Enkelte regiontog vil fortsatt bli berørt av arbeider  

Bane NOR vil fortsette oppgraderingsarbeider mellom Egersund og Moi mellom klokken 12.22-17.45 i perioden mandag til torsdag ut året.   

-Vi vil derfor fortsette å kjøre buss for regiontog i denne perioden for å få kundene frem. Alle berørte togavganger er oppdatert med bussinformasjon i rutetabell og søk på avgang på nsb.no, sier Brekkan.  

Videre arbeider på jernbanen

Det vil også ut resten av 2017 pågå arbeider på Jærbanen over kortere tidsrom og vi oppfordrer kundene til å orientere seg på nsb.no her for informasjon om sin avgang.

-Vi er klar over at de fleste er lei av at jernbanen stenges for oppgraderinger. Det kjenner vi også på. Men samtidig må vi være glad for at det bevilges økonomiske midler til banen slik at banen inn i fremtiden kan bli mer stabil og absorbere større trafikkvekst og at pendlere og skoleelever kan komme til og fra jobb og skole i tide. I lengden ganger det oss alle, avslutter Brekkan.