Publisert:

Litteraturtoget til Kristiansand

7. og 9. juni kjører NSB Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen sitt Litteraturtog på Sørlandsbanen. Toget åpnes for publikum på enkelte stasjoner, og nå er åpningstidene satt.

Litteraturtoget NSB

Litteraturtoget består blant annet av en bibliotekvogn og bokkafé. Det vil stoppe og åpnes for besøk av publikum på Bø stasjon i Telemark, Gjerstad stasjon, Vennesla stasjon og Kristiansand stasjon.

-Vi ser frem til å ønske alle hjertelig velkommen om bord i Litteraturtoget når det åpnes for publikum på de utvalgte stasjonene, sier markeds- og kommunikasjonssjef i NSB Sør Dag Brekkan, og fortsetter: 

-I bibliotekvogna på dette toget har vi blant annet med oss Kronprinsessen sine egne bøker, sammen med et utvalg av bøker fra Folkebiblioteket Deichmann. Her i bibliotekvogna får du også hilse på Slottet sin bibliotekar, sier Brekkan. 

Bokkafé på toget

-Siden det er vanlig å ta seg en kaffekopp sammen med en god bok, tar vi også med oss «bokkafé» på toget. Den er naturlig nok plassert i kafé-vogna. Bokkaféen vil være åpen under stoppene slik at publikum kan komme en tur innom å se, og kanskje benytte muligheten til å kjøpe en kopp kaffe med kanelbolle. I bokkaféen har vi også med oss bøker til utdeling. Har du også en pent brukt bok liggende som du kunne tenkt deg å bytte ut kan du gjøre det om bord i Litteraturtoget, forklarer Brekkan, og fortsetter:

-Ettersom det er forventet staselig besøk, dekker vi nok en gang opp etter alle kunstens regler.

Litteratur og tog binder mennesker sammen

Målet med turen er å skape møter som fremhever litteratur og verdien av lesing. NSB vil gjøre sitt ytterste for å ivareta alle besøkende.

-Det er stas å få være med på en begivenhet som dette. I likhet med at toget binder mennesker sammen, gjelder det samme for litteratur. Tidligere turer har vist nettopp dette og nå gleder vi oss til å se hvordan det går når toget kjører langs Sørlandet, og jeg vil nok en gang benytte sjansen å ønske alle hjertelig velkommen om bord, avrunder Brekkan.

Her kan du besøke Litteraturtoget onsdag 7. juni
• I Bø er bokkaféen på toget åpen for publikum fra klokken 14:00-16:45. Bibliotek-vogna åpnes fra 14:45 pga eget arrangement. (Litteraturtoget kommer til Bø klokken 13:52 og har avgang klokken 17:00)
• I Gjerstad er toget åpnet for publikum fra klokken 18:05-19:30. (Toget ankommer Gjerstad klokken 18:00 og har avgang klokken 19:46)

Her kan du besøke Litteraturtoget fredag 9. juni
• I Vennesla er toget åpnet for publikum fra klokken 12:10-14:00. (Det ankommer Vennesla klokken 12:04 og har avgang klokken 14:16)
• I Kristiansand er Litteraturtoget åpent for publikum fra klokken 14:40-15:30. (Toget ankommer Kristiansand klokken 14:30 og har avgang klokken 16:12)

#MinBok

Det har vært mye aktivitet i sosiale medier under tidligere turer med Litteraturtoget, der mange har delt favorittbøkene sine på Facebook, Twitter og Instagram med taggen #minbok. Vi håper nok en gang at mange vil dele anbefalingene sine på denne togturen.

Formålet med Litteraturtoget er å inspirere til leseglede og leselyst. Det finnes en bok for alle.

Velkommen om bord!

Publisert: