Publisert:

Interrail for hele familien

Sommerferien ikke bestemt? Da kan det være greit å vite at Interrail har innført et tilbud for familier, der hver voksen interrailer kan ta med seg to barn under 12 år gratis.

InterRail FOTO: Eurail GIE

Familie-tilbudet gjelder ikke bare «kjernefamilien». Tanter, onkler og besteforeldre er velkomne til å ta med seg sine nieser, nevøer og barnebarn på en reise i Europa.

-Siden 1972 har Interrail vært tilbudt til ungdom, men fra 1989 ble det også et tilbud til voksne, og for noen år siden valgte vi å gi spesialtilbud til seniorer. Vi har tro på at togferie også kan være attraktivt for barnefamilier, dersom det gis en gunstig pris, sier produktansvarlig for Interrail i NSB, Wenche Berger.

Er barnet mellom 4 og 12 år, utstedes det gratis Interrail-billett. I tillegg kan man også ta med seg barn under 4 år gratis, dersom det ikke kreves egen plass for barnet.

Familiehygge på toget

-I fjor reiste 5486 nordmenn på interrail, der 152 barn mellom 4 og 12 år. Interrail er ikke den typiske familieferien, men vi tror at med det gode familietilbudet, så vil flere familier lokkes på Interrail, sier Berger. -Barn har det jo langt bedre på toget, enn i baksetet på en bil. På toget kan foreldre og barn hygge seg sammen.

Det bør ikke være for lange reiseetapper for barn.

-Målet kan gjerne være Paris med Euro Disney og masse severdigheter, men det kan legges inn et døgn i København med besøk i Tivoli, et døgn i Hamburg med besøk i Tysklands flotteste dyrepark, i barnemuseet og kanskje en tur i skrekk-kabinettet. Hva som er mest attraktivt avhenger jo også av barnets/barnas alder, så inkluder gjerne barna i planleggingen, sier Berger.

Interrail på 1.klasse

Det er absolutt mulig å få en veldig komfortabel Interrail-reise på 1.klasse. I flere år har dette vært tilbudt de voksne interrailerne, men nå finnes også et 1.klasse-tilbud til ungdom som ønsker litt ekstra komfort.

Se gjerne nsb.no for mer informasjon om Interrail.

Publisert: