Publisert:

Gladmat og reiseråd

Gladmatfestivalen i Stavanger 19. - 22. juli drar matelskere fra hele landet. Over fire dager er det ventet 250.000 matelskere til festivalen. NSB anbefaler derfor at du beregner god tid om du skal benytte deg av lokaltogavgangene, som kjøres med buss mellom Stavanger og Egersund/Moi under Gladmaten.

Buss for tog Gladmat

Flest reisende fredag og lørdag

Som kjent kjøres det buss for tog fordi Bane NOR utfører nødvendig oppgraderinger på jernbanen.

-Når så mange mennesker er ventet til festivalen blir det også fort mange reisende både til og fra. Vi i NSB ønsker å bidra så langt vi kan. Normalt ville vi ha kjørt ekstra tog, men siden det arbeides på sporet så ser vi hvordan vi best kjører buss for tog, sier konduktørleder i NSB Sør Ole Andreas Skårland.

-Ut fra tidligere erfaring med Gladmat, baserer vi oss på å ha en rekke reservebusser som kjører etter behov. Selv om reservebussene planlegges å kjøres strategisk hvor det er ekstra passasjerer forholder reisende seg til normale sommerruter, sier han videre.

Selv om det bare er å møte opp som normalt under arbeidene på sporet, kan det være lurt å beregne ekstra tid.

Vis hensyn

-På slike festdager skal de fleste hjem samtidig. Det kan fort blir mange folk på stasjonen, som fører til ekstra vente- og reisetid. Dette til tross for at vi er klar med ekstrabusser. Vi oppfordrer derfor livsnyterne og andre reisende å være tålmodige. Ha gjerne med godt humør så går ombordstigningen på bussene så smidig som mulig. Det aller beste er å kjøpe tur retur billetter på forhånd. Da slipper man unødvendig mye køståing og irritasjon, forklarer Skårland og fortsetter: 

- NSB vil gjøre det vi kan for at dette skal gå så smidig som mulig. Skulle det være noe vil vi ha kundeveiledere på Stavanger stasjon, som vil hjelpe kundene våre slik at de får en så praktisk og behagelig reise som mulig.

Som kjent kjører Kolumbus buss for tog mellom Sandnes Sentrum og Stavanger. For å sørge for at både togreisende og andre kommer frem vil Kolumbus øke kapasiteten ved å sette inn flere leddbusser i de ordinære gule rutene.

Oppdatert ruteinformasjon er å finne på nsb.no, NSB app og kolumbus.no.